Грандиозна финансова измама в Турция: Завлякоха бивш играч на Барса със 7.5 млн. долара

19:37
Грандиозна финансова измама в Турция: Завлякоха бивш играч на Барса със 7.5 млн. долара

Редица популярни турски футболисти от близкото минало са станали жертва на финансови измами от страна на една и съща жена. Сред тях са Арда Туран, Емре Белозоолу, Селчук Инан, Емре Чолак и настоящият капитан на Галатасарай Фернандо Муслера.

Те и други 13 души са били подведени от Сечил Ерзан, която била мениджър в частна банка в Истанбул. Въз основа на нейните измами само от тази група от 18 човека тя е откраднала около 25 млн. долара. Всички тези мъже са били убеждавани да инвестират в различни фондове.

Тя вече е задържана и процесът срещу нея тръгна, като банкерката е заплашена от затвор до 216 години.

Лично Арда Туран е бил завлечен от Ерзин с около 7,5 млн. долара. Някогашният футболист на Барселона и Атлетико Мадрид “се вързал”, след като много скоро след инвестирането на първите си 3 млн. долара тя му превела обратно милион долара, които, по нейните думи, били печалба от лихви.

Оказва се обаче, че този ход на банкерката бил с цел да насърчи от жертвите още по-големи инвестиции. После Арда продал имот за 4 млн. долара, а освен това изтеглил 1,14 млн. от банка, които също инвестирал.

“Останах с 20 000 долара. Какво сега ще кажа на жена ми. Ти ограби семейството ми и обрече бъдещето на децата ми”, написал Арда Туран в кореспонденцията си към Ерзан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация