Еквадор задълбочи кризата в Чили (видео)

09:01
Еквадор задълбочи кризата в Чили (видео)

Еквадор победи с 1:0 Чили в световна квалификация от зона КОНМЕБОЛ. Анхел Мена беше точен в 21-ата минута и донесе трите точки на домакините. С тях отборът на Феликс Санчес се придвижи до петото място в класирането. Чилийците са на осма позиция с едва една победа от 6 мача.


Домакините наложиха натиск от самото начало и пропуснаха няколко чисти положения. В 21-ата минута младокът Кендри Паес стреля по диагонала, Кортес изби, но Мена беше на точното място за добавка и откри резултата. В края на полувремето Кевин Родригес пропусна да удвои аванса на Еквадор.


Съотношението на силите не се промени и след почивката. Йохан Хулио шутира опасно, а защитник на гостите изчисти от голлинията. Мойсес Кайседо също беше близо до попадение, но Кортес изби. Четвърт час преди края Кевин Родригес уцели лявата греда, а в последните секунди на редовното време гредата попречи на Бен Бреретон Диас да изравни.


Чилийците могат да съжаляват, защото заиграха силно чак в края на двубоя, когато създадоха няколко опасни положения пред вратата на Александър Домингес, но опитният страж не позволи да бъде преодолян.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация