Бенжамен Менди завежда дело срещу Манчестър Сити

19:15
Бенжамен Менди завежда дело срещу Манчестър Сити

Бившият защитник на Манчестър Сити Бенжамен Менди е завел многомилионен иск към клуба за неизплатени заплати от страна на “гражданите”. Френският бранител пристигна на “Етихад” през лятото на 2017-а година срещу почти 60 милиона евро, но през 2021-а бе обвинен в изнасилване и опит за изнасилване на две различни жени. 

През септември 2021-а година той бе отстранен от клуба, а заплатата му от 100 хиляди паунда бе спряна. По-рано тази година Бенжамен Менди бе оправдан и по двете обвинения от съда в Честър, а през юли премина във френския Лориен, след като договорът му с “гражданите” изтече през юни 2023-а. Сега Менди се е обърнал към Трибунал по заетостта, където е отправил своите претенции към Манчестър Сити по повод спрените му заплати, докато процесът срещу него е бил в ход, съобщава “Скай Спортс”. Неговата защита ще бъде поета от известния спортен адвокат Ник Де Марко, който е пратил специална позиция до медията, в която потвърждава ситуацията. 

Манчестър Сити не е изплатил никакви заплати на господин Менди от септември 2021-а година до края на неговия договор през юни 2023-а, след като той бе обвинен в различни престъпления, за които в крайна сметка бе оправдан. За това ще бъде предявен иск към Трибунала по трудовите взаимоотношения. Дискусиите с Манчестър Сити продължават, но усещането на господин Менди е, че ще има положителен развой,” се казва в официалното съобщение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация