Синер е първият финалист на заключителния турнир на АТР

19:50
Синер е първият финалист на заключителния турнир на АТР

Яник Синер е първият тенисист в битката за трофея на Финалите на АТР след блестяща победа 6:3, 6:7(4), 6:1 за 2 часа и 25 минути игра срещу Даниил Медведев пред “домашна” публика в Торино.

Италианецът оправда впечатленията от втората част на сезона насам, че е топ играчът в най-добра форма и със самочувствие да преследва най-голямата титла в кариерата си. С успеха над Медведев той записа осма поредна победа над противник от топ 10 и ще очаква Новак Джокович или Карлос Алкарас на финала в неделя.

Постижението му е забележително, защото от активните играчи само Джокович, Рафаел Надал и именно Медведев могат да се похвалят с по-дълги победи серии над съперници от такъв калибър. За самия Синер пък победа над Медведев допреди няколко месеца изглеждаше нещо немислимо, а вече може да се похвали с три след днешната и онези в Пекин и Виена.

Последното поражение на Синер в зала датира от финала в Ротердам през февруари, когато беше надвит от Медведев, но оттогава натрупа вече забележителните 17 победи в такива условия. Спорно е дали ще бъде определен за фаворит във финал срещу Джокович или Алкарас, но със сигурност италианецът ще се чувства изключително уверен да триумфира.

Синер е първият тенисист под 23-годишна възраст от 2003-та насам, който стига до последната фаза на Финалите на АТР без допусната загуба. Преди 20 години това стори Роджър Федерер.

Медведев отново показа нервни изблици по време на мача и въпреки някои магически изпълнения в тайбрека на втория сет, той не можа да предложи интрига в третия и беше тотално надигран от основната линия.

За първи път в кариерата си всъщност руснакът губи на полуфинал във Финалите на АТР, като през 2020 спечели трофея, а през 2021-ва отстъпи на финала на Александър Зверев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация