От ЦСКА споделиха своята гледна точка за вчерашния протест срещу футболния съюз

17:28
От ЦСКА споделиха своята гледна точка за вчерашния протест срещу футболния съюз

От ЦСКА излязоха с позиция след вчерашния протест срещу БФС, прераснал в погром с много пострадали след сблъсъци между полицията и футболните фенове. От клуба застанаха зад феновете и посочиха тримата отговорни за ескалацията - Борислав Михайлов, Йордан Лечков и Емил Костадинов. 

"Вчера, 16.11.23 г., хиляди фенове в цялата палитра от клубни цветове се събраха рамо до рамо в центъра на София, за да изразят за пореден път недоволството си от управлението на българския футбол през последните 18 г. Надявахме се на мирно шествие, но цялото ни общество знаеше, че точката на кипене беше достигната. Гневът на привържениците, чийто футбол им беше буквално отнет, достигна безпрецедентни нива. София гореше, десетки фенове бяха ранени, кръвни врагове си помагаха. Съпричастни сме с всички фенове, без значение от емблемата на гърдите им, които вчера пострадаха, както и с онези, които бяха на площада, за да изразят своето недоволство от разпада на българския футбол. 

За нас виновните са ясни. Тези, които трябва да понесат цялата отговорност за вчерашните ексцесии си имат конкретни имена. Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Йордан Лечков – на днешния ден преди 30 години бяхте герои, днес сте на дъното, а безотговорността ви започва да става опасна за обществото. Затова и от ЦСКА отново, както през последните няколко години, призоваваме за незабавни оставки на цялото ръководство на Българския футболен съюз. Ако още не сте разбрали кой ви ги иска – и ние като цяла БЪЛГАРИЯ".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация