Безпроблемна визита за Испания на острова на Афродита

22:35
Безпроблемна визита за Испания на острова на Афродита

Испания постигна пета поредна победа в евроквалификациите, след като спечели с 3:1 гостуването си на Кипър. Тимът на Луис де ла Фуенте нямаше никакви проблеми и реши мача още в първия половин час, след който водеше с три гола. Ламине Ямал откри още в петата минута, а Микел Аярсабал и Хоселу също се разписаха. Резервата Костас Пилеас отбеляза почетно попадение за домакините в 75-ата минута.

Испанците си бяха осигурили класиране за Евро 2024 още преди тази среща, а сега се доближиха до първото място в група "А". Те вече са едноличен лидер и имат аванс от две точки пред втория Шотландия, който завърши 2:2 при гостуването си на Грузия. В последния кръг "фуриите" са домакини на Грузия.

Луис де ла Фуенте направи цели девет промени от последния мач на тима. Само Льо Норман и Гави останаха в състава, който излезе срещу Норвегия. Защитникът на Байер Леверкузен Алекс Грималдо направи своя дебют.

Въпреки новите имена в състава испанците започнаха на висока скорост и започнаха да доминират от самото начало. Още в петата минута добра комбинация завърши с гол за гостите. 16-годишният Ямал получи топката от Мерино в наказателното поле, финтира и откри резултата. За него това бе втори гол за националния отбор в третия му мач.

Тимът на Де ла Фуенте играеше без напрежение и спокойно държеше инициативата. В 22-ата минута атака отляво завърши с подаване на Грималдо към Оярсабал, който прати топката в мрежата. Първоначално бе отсъдена засада, но след разглеждане с ВАР попадението бе признато. Последваха нови атаки на гостите, а удар на Субименди срещна гредата. Третото попадение не закъсня и в 28-ата минута Хоселу се разписа. Той бе оставен непокрит след ъглов удар и с удар отблизо отбеляза петия си гол за националния отбор.

Испанците леко намалиха темпото за кратък период и Кипър стигна до първи точен удар, който не затрудни Рая. "Фуриите" имаха още една добра възможност, но удар на Оярсабал бе спасен от вратаря на домакините. При тази ситуация играчът на Реал Сосиедад получи контузия и малко по-късно трябваше да напусне терена, а на негово място влезе Родриго Рикелме от Атлетико Мадрид, който направи своя дебют.

След почивката домакините имаха малко по-голяма възможност да играят с топката, тъй като гостите свалиха оборотите. Удар на Питас бе спасен от Рая. Пред другата врата Рикелме стреля неточно. Влезлият на почивката Костас Пилеас отбеляза почетно попадение за Кипър в 75-ата минута.

КИПЪР - ИСПАНИЯ 1:3

0:1 - Ламал 5'
0:2 - Оярсабал 22'
0:3 - Хоселу 28'
1:3 - Пилеас 75'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация