Предлагат революционна промяна във футбола

18:13
Предлагат революционна промяна във футбола

Изпълнителният директор на Международния борд на футболните асоциации (IFAB) Лукас Бруд говори пред “Таймс”, където заяви, че организацията иска въвеждане на 10-минутно отстраняване за играч, който обиди съдия по време на мач. Идеята е само капитанът на отбора да комуникира с рефера.

“Много от футболистите не ги интересуват, че ще получат жълт картон за това, че са казали нещо неуместно на съдията. За тях ще означава много повече, ако знаят, че ще прекарат следващите 10 минути извън терена. Обмисля се и вариантът, при който само капитанът ще може да се обръща към съдията. Играчите, които се приближават агресивно към рефера, не могат да бъдат толерирани повече. Ако само капитанът може да стигне до съдията, той ще обясни по-късно на съотборниците си какво точно се е случило. Това работи добре в други спортове като ръгби и баскетбол", твърди Бруд.

Не е ясно обаче как ще реагират на предложението клубовете и самите състезатели, тъй като даден рефер може да сбърка фатално, а на всичко отгоре да отстрани за 10 минути и половината играчи от ощетения тим при реакция от тяхна страна, което окончателно да предопредели крайния резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация