Издигнаха кандидатурата на стадион "Джузепе Меаца" за домакин на финал в ШЛ

07:48
Издигнаха кандидатурата на стадион "Джузепе Меаца" за домакин на финал в ШЛ

Стадион "Джузепе Меаца", известен още като "Сан Сиро", официално издигна кандидатурата си за домакин на финал на Шампионската лига. Кметът на Милано потвърди предложението там да се проведе финалът през 2026 или 2027 г. Ако кандидатурата бъде одобрена, това ще доведе до завръщането на най-големия мач в клубния футбол в Милано след като преди това там се игра битката между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид през 2016 г., спечелена с дузпи от "белия балет", както и финалите през 1965, 1970 и 2001 г.


Новината идва в интересен момент, когато Интер и Милан обявиха планове да напуснат арената и да построят свои собствени стадиони извън града. И двата клуба условно планират да да се преместят на новите си съоръжения за началото на кампанията през 2028-29, така че финалът на Шампионската лига може да е последното голямо събитие за този емблематичен стадион.


Двата милански гранда са разочаровани от отказа на правителството да позволи трансформирането на "Джузепе Меаца" в модерна арена, защитавайки го със същите закони, които са създадени, за да предотвратят унищожаването на исторически сгради с архитектурно значение. С отказа да го модернизират, те рискуват да превърнат "Сан Сиро" в празна реликва.


УЕФА ще определи домакините на финалите на Шампионската лига за 2026 и 2027 г. през май 2024 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация