Кристиано с два пъти по-големи приходи от Меси през 2023 година

07:16
Кристиано с два пъти по-големи приходи от Меси през 2023 година

Лионел Меси може и да отпразнува осмата си Златна топка, но когато става дума за пари и печалби, аржентинският гений през 2023 г. няма шанс срещу Кристиано Роналдо.


Специализираното издание за финансови изследвания "Forbes" публикува най-новата класация, която се отнася за приходите на футболистите през изминалата година. Роналдо е категорично първи с приходи от невероятните 260 милиона евро, от които 200 милиона са от договора, който има с Ал Насър, и 60 милиона от търговските договори, които португалецът таксува скъпо от компаниите, на които е представител .


Само за сравнение, Меси има почти два пъти по-малко приходи от Роналдо през 2023 г., аржентинецът има 75 милиона евро от Интер Маями и още 70 милиона от спонсорски договори. На трето място в тази класация е Неймар, който има общо 112 милиона евро приходи (80 милиона от Ал Хилал и 32 от спонсорски договори).


Миналогодишният лидер в тази класация Килиан Мбапе този път е на четвърто място с общо 110 милиона евро приходи.


През последните 10 години от класацията на Forbes Кристиано Роналдо е бил най-високоплатеният футболист в света шест пъти, Лео Меси е бил на върха на класацията три пъти, докато това отличие веднъж (миналата година) отиде при Мбапе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация