Дженоа взе безценни три точки от мача с Верона

01:38
Дженоа взе безценни три точки от мача с Верона

Дженоа постигна 4-и успех от старта на сезона в Серия "А". Отборът на Алберто Джилардино надви с 1:0 гостуващия Верона и се изкачи на 13-о място в класирането с актив от 14 точки. Гола за "грифоните" реализира Раду Драгосин в 44-ата минута.

Верона е отборът в най-лоша форма в италианския елит. Съставът на Марко Барони загуби всеки от последните си 5 мача в първенството и няма победа от 26 август, когато удари с 2:1 Рома. Тимът е в зоната на изпадащите с едва 8 точки.

Важността на двубоя накара съперниците да подходят предпазливо и до 30-ата минута феновете на "Луиджи Ферарис" не видяха нито един точен удар. В 41-ата минута защитникът на домакините Матия Бани се контузи и вместо него влезе привлеченият под наем от Ювентус Кони Де Винтер. Малко по-късно Калеб Екубан уцели гредата след центриране от корнер. Дженоа все пак поведе секунди преди почивката с гол на румънския защитник Драгусин, който шутира от въздуха и изненада Лоренцо Монтипо.

В началото на втората част Екубан също получи травма, а в игра се появи Георге Пушкаш. Румънецът имаше великолепна възможност да се разпише, но се забави и Исак Хиен му попречи да нанесе качествен удар. След последвалия корнер Пушкаш стигна пръв до топката и стреля, но Монтипо се намеси и спаси.

Най-добрият шанс за Верона дойде в 72-ата минута, когато Филипо Терачано уцели гредата. До края на срещата гостите опитаха всичко, за да изравнят, но си тръгнаха с празни ръце и нямат победа във всички турнири в 11 поредни срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация