Лудогорец постигна изключително престижна победа над турския гранд Фенербахче

00:01
Лудогорец постигна изключително престижна победа над турския гранд Фенербахче

Лудогорец записа една от най-силните си европейски вечери в последните години. “Орлите” победиха лидера Фенербахче в четвъртия си мач от Група “Н” на Лигата на конференциите. Якуб Пьоторвски и резервата Руан Секо бяха точни за успеха с 2:0.

Разградчани показаха много стабилна игра в отбрана и се възползваха от шансовете си в предни позиции, за да победят един от най-силно представящите се отбори в Европа от началото на сезона. Фенербахче допреди няколко дни бе в серия от 19 поредни победи във всички турнири. С победата си днес Лудогорец вече е има актив от шест точки и се върна в битката за едно от първите две места, които дават право на участие в елиминациите на турнира. "Фенерите" остават лидер с девет, а втори е датския Нордселанд със седем. Последен е Спартак (Търнава) с една.

На вратата на Лудогорец застава Симон Слуга, а пред него в защитата са Аслак Фон Витри, Оливие Вердон, Франко Русо и Антон Недялков. В халфовата линия действат Педро Нареси, Клод Гонсалвеш и Якуб Пьотровски. В предни позиции пък ще са Кайо Видал, Бърнард Текпетей и Квадво Дуа.

За Фенербахче на резервната скамейка остава голямата звезда на тима Един Джеко, а вместо него на върха на атаката е Мичи Батшуай, подпомаган от Душан Тадич и Райън Кент.

Срещата започна равностойно, като Райън Кент пробва да шутира опасно от дистанция, но Слуга внимаваше и не позволи на гостите да открият.

В 18-ата минута на мача Лудогорец откри резултата. След разбъркване в наказателното поле топката стигна до Пьотровски, който от около 20 метра реализира неспасяемо в горния ъгъл на Доминик Ливакович.

Последваха равностойни минути, в който Лудогорец се бранеше добре и не позволяваше опасности пред Слуга. Малко преди почивката Текпетей имаше дори възможност да удвои, но Ливакович спаси с добър рефлекс удара му.

В началото на втората част Фенербахче взе инициативата като на два пъти Батшуай можеше да изравни, но първо Слуга спаси, а след това и гредата спря силния удар на белгиеца. 

В следващите минути гостите продължиха да атакуват, но защитата на българите показаха доста добра игра в отбрана и почти не позволиха опасности пред вратата на Слуга. 

В самия край на маза Лудогорец отбеляза и втори гол, с който подпечата успеха си. Антон Недялков напредна по левия фланг и центрира към наказателното поле. Там Фон Витри пробва удар, но това се оказа пас към Секо, който засече кълбото в мрежата за 2:0.

ЛУДОГОРЕЦ 2:0 ФЕНЕРБАХЧЕ

1:0 Пьоторвски 18'
2:0 Секо 90'+2

ЛУДОГОРЕЦ: 12. Слуга, 16. Витри, 24. Вердон, 22. Русо, 3. Недялков, 30. Нареси, 6. Пьотровски, 8. Гонсалвеш, 77. Видал, 37. Текпетей, 9. Дуа;

ФЕНЕРБАХЧЕ: 40. Ливакович, 7. Кадъоолу, 24. Оостервелде, 95. Акчичек, 21. Осай-Самуел, 26. Зайц, 27. Креспо, 5. Юксек, 10. Тадич, 11. Кент, 23. Батшуай;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация