Провъзгласиха Серина Уилямс за модна икона

17:54
Провъзгласиха Серина Уилямс за модна икона

Серина Уилямс е известна като спортист, който поставя рекорди, предприемач, филантроп, дизайнер - а сега и модна икона, благодарение на Съвета на модните дизайнери на Америка.

Тенис звездата получи отличието за модна икона на наградите CFDA Fashion Awards 2023, с което стана първият спортист, спечелил тази награда.

И тя излезе на червения килим с визия, достойна за статута ѝ на икона.

Уилямс се появи в Американския природонаучен музей в черна рокля с пайети, проектирана от председателя на CFDA Том Браун. Дизайнът включваше забележителни черни ръкави и шлейф.

Шампионката дори пристигна на наградите със стил, пътувайки с джип Lincoln Navigator, който да съответства на тоалета ѝ.

Сред предишните носители на наградата са Зендая, Наоми Кембъл, Бионсе и Риана.

"Откакто бях малка, използвах модата като средство за изразяване на себе си - модата ми даде увереност да изляза на терена и да се справя с това, което съм, и да знам къде отивам", каза Уилямс преди награждаването, цитирана от Vesti.bg.

През 27-годишната си професионална кариера Уилямс е създавала емблематични визии - от това да докаже, че дънковата минипола е подходяща за мачове на US Open през 2004 г. до обличането на бял блейзър на Уимбълдън десетилетие по-късно. Шампионката по тенис се отърси от противоречията и продължи да преследва мечтата си, като по-късно пусна на пазара своята линия за дрехи S by Serena. Точно както Уилямс намира сила в собствения си стил, тя се надява да сподели тази сила с другите чрез линията.

През 2019 г. Уилямс заяви пред Essence, че дрехите ѝ "представляват жените навсякъде - неукротими майки, дъщери и сестри; издръжливи бизнесдами и предприемачи; малки момичета с луди мечти и непоколебими цветнокожи жени".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация