Хеттрик на Секулич прати Ботев Пловдив на осминафиналите за Купата (видео)

17:21
 Хеттрик на Секулич прати Ботев Пловдив на осминафиналите за Купата (видео)

Ботев Пловдив продължава в следващия кръг на Sesame Купа на България след категоричен успех с 3:0 като гост на Струмска слава. Мартин Секулич (13, 79, 84) беше точен за гостите на три пъти, като второто попадение беше от дузпа. 

Наставникът на "жълто-черните" направи девет промени спрямо градското дерби с Локомотив преди няколко дни. Единствено Джеймс Ето'о и Антоан Конте запазиха местата си в стартовата единайсеторка.

Треньорът на домакините Анатоли Нанков пък заложи на оптимален състав в търсене на изненада и продължаване към 1/8-финалите на турнира.

В 13-ата минута гостите от Пловдив поведоха в резултата с първото си по-добро положение. Центриране от левия фланг беше изчистено в първия момент от защитата на Струмска слава, но топката попадна в Точукву Ннади, който подаде към Мартин Секулич, а нападателят от движение с удар от границата на наказателното поле матира стража Драгомир Петков. 

Теренът бе много тежък заради падналия проливен дъжд, който сериозно наводни тревното покритие. В последната минута на първото полувреме изстрел на играч на домакините премина встрани от вратата. В 50-ата минута Стивън Кирилов опита труден удар с глава, който не намери очертанията на вратата на Даниел Кайзер. В 63-ата минута изстрел на Мицаков излезе в аут. 

В ответната атака Емануел Уме показа, че играта с глава не е от най-добрите му качества. Той засече центриране, но твърде неточно. Видимо домакините вдигната темпото в опит да изравнят резултата. Удар на Антонио Ласков в 69-ата минута попадна право в ръцете на Кайзер. Две минути по-късно отново Ласков пробва рефлекса на Кайзер. И този път стражът внимаваше и боксира топката. 

В 71-вата минута Емануел Уме направи фрапантен пропуск, останал пред празната врата. В последния момент защитник блокира топката, а след това и Ивелин Попов стреля в аут. Пред Кайзер се отвори доста работа през второто полувреме. В 73-ата минута той отново отрази мощен шут на Стивън Кирилов. 

В 79-ата минута Ботев получи правото да изпълни дузпа. Самуел Акере влезе остро в наказателното поле и беше съборен от Мицаков. Главният съдия веднага посочи бялата точка, а зад топката застана Мартин Секулич, който превърна дузпата в гол. 

В 84-ата минута Мартин Секули оформи своя хеттрик, като останаха съмнения дали не бе извършено нарушение срещу вратаря на Струмска слава. Центриране от десния фланг беше засечено от Уме Емануел. Вратарят Драгомир Петков излезе, за да се намеси и се блъсна в Уме, а топката попадна в Секулич, който се разписа. 

СТРУМСКА СЛАВА - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 0:3
0:1 Мартин Секулич (13)
0:2 Мартин Секулич (79 д)
0:3 Мартин Секулич (84)

Стартови състави:

СТРУМСКА СЛАВА: 12. Драгомир Петков, 77. Марио Дилчовски, 91. Рафаил Пърликов, 33. Стелиън Георгиев, 13. Слави Косов, 11. Денислав Мицаков, 8. Георги Янев, 20. Кристиян Китов, 17. Стивън Кирилов, 88. Васил Божинов, 2. Борислав Николов (К);

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 92. Даниел Кайзер, 6. Дилан Мертенс, 9. Мартин Секулич, 14. Фаустас Степонавичюс, 15. Джеймс Ето'о, 17. Николай Минков, 19. Антоан Конте, 21. Точукву Нади, 24. Джаспър Хертъм, 30. Лъчезар Балтанов (К), 88. Красиан Колев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация