Локо София взе трите точки във Враца (видео)

20:11
Локо София взе трите точки във Враца (видео)

Отборът на Локомотив (София) постигна важен успех с 2:0 над Ботев (Враца) в двубой от 16-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за гостите реализираха Гонсало Кардосо (30) и Антони Иванов (60).

Мачът започна в доста бавно темпо, като първото по-интересно положение дойде в 5-ата минута, когато Браян Переа се свлече в наказателното поле след съприкосновение с вратаря на гостите, но колумбиецът бе в засада и дузпа не последва.

В 21-ата минута Мартин Христов засече с глава центриране от корнер, но кълбото се отби в горната греда. Малко по-късно Момчил Цветанов пробва изстрел от пряк свободен удар, но кълбото прелетя високо над целта.

В 27-ата минута врачани бяха близо за втори път да открият резултата, но късметът отново бе със столичани. Стефан Велев получи възможност да стреля от близка дистанция, кълбото се отби в крака на Гонсало Кардосо и влетя в гредата. 

Три минути по-късно футболистите на Локомотив изненадващо стигнаха първи до попадението. В автор на гола се превърна Гонсало Кардосо, който майсторски с глава матира Федерико Рубио. 

Домакините опитаха да отговорят светкавично с удар от дистанция на Марио Киконда, но Александър Любенов трудно, но успя да се справи.

В 58-ата минута Даниел Генов пусна пас в наказателното поле, но Браян Переа не успя да се ориентира и топката излезе в аут.

В 60-ата минута Бруно Франко надбяга Луис Соарес и центрира по земя към Антони Иванов, който без никакви проблеми вкара топката в мрежата на Федерико Рубио.

До края на срещата домакинте от Враца се опитаха да стигнат поне до почетен гол, но защитата на Локомотив се справи и напълно заслужено отборът на Данило Дончич се поздрави с успеха. 

По този начин столичани събраха актив от 17 точки, а тимът от Ботев има едва 10 пункта.

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) 0:2

0:1 Гонсало Кардосо (30)
0:2 Антони Иванов (60)

Стартови състави: 

Ботев (Враца): 34. Федерико Рубио, 23. Браян Мендоса, 4. Луис Соарес, 20. Мартин Христов, 7. Момчил Цветанов, 77. Стефан Велев, 37. Марио Киконда, 10. Спас Георгиев, 14. Марко Мажуга, 21. Бубакар Траоре, 19. Браян Переа 

Локомотив (София): 24. Александър Любенов, 4. Диме Димов, 2. Гонсало Кардосо, 22. Ивайло Найденов, 12. Бруно Франко, 26. Красимир Милошев, 31. Красимир Станоев, 21. Антони Иванов, 10. Валентин Николов, 45. Димитър Митков, 11. Карлос Франса

СТАДИОН: "Христо Ботев", Враца 
СЪДИЯ: Волен Чинков

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация