Григор: Тенисът значи все повече и повече за мен и резултатът от мачовете не е толкова ключов

17:49
Григор: Тенисът значи все повече и повече за мен и резултатът от мачовете не е толкова ключов

Григор Димитров не скри, че е изключително емоционален след класирането си на втори “Мастърс” финал в кариерата. Той елиминира световния номер 6 Стефанос Циципас с 6:3, 6:7(1), 7:6(3) за 2 часа и половина игра в Париж и ще се бори за втори трофей от най-високата категория на АТР след този от Синсинати през 2017-а.

Съперникът на финала ще бъде някого измежду Новак Джокович и Андрей Рубльов. 

“Не мога да изразя емоциите си, просто съм много щастлив, че успях да премина по този начин през такъв мач. Вторият тайбрек беше много коварен, както и целия сет. В третия сет също беше много напрегнато, защото изоставах с 15-40.

Успях да се задържа в мача и знаех, че мога да направя единствено това. Той си повиши много нивото с течение на геймовете и целият мач беше много оспорван. Накрая обаче бях готов за тайбрека в третия сет.

Първите пет точки в тайбрека бяха великолепни за мен. Трябваше да се възползвам от тези шансове, защото това е единственият вариант срещу такива качествени тенисисти. Продължих да бъда концентриран и това също беше много важно. Всеки път, когато удрях топката, правех нещо съществено с нея.

Няма да плача, но бях много емоционален след мача. Просто изживявам момента, защото цялото приключение в последно време беше много нетипично. Тенисът значи все повече и повече за мен и резултатът от мачовете не е толкова ключов”, коментира Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация