Жирона излезе начело в Ла Лига след нова впечатляваща победа (видео)

17:34
Жирона излезе начело в Ла Лига след нова впечатляваща победа (видео)

Жирона продължи с впечатляващото си представяне в Ла Лига, след като тимът победи с 4:2 като гост Осасуна в мач от 12-тия кръг, с което постигна четвърти пореден успех в първенството. Головете за каталунците отбелязаха Иван Мартин (16’), украинските национали Артьом Довбик (71’) и Виктор Циганков (80’), както и Алейш Гарсия (90’). Осасуна в един момент успя да осъществи обрат с две попадения на Анте Будимир (25’), (55’), но в крайна сметка това не бе достатъчно. По този начин Жирона поне за 24 часа отново оглави еднолично класирането в Ла Лига преди мача на Реал Мадрид с Райо Валекано.

В 17-ата минута Жирона откри резултата. След отлична контраатака Савио напредна и подаде на Артьом Довбик. Украинецът пък пусна чудесен пас и останалият на празна врата Иван Мартин безпроблемно се разписа - 0:1. Радостта на каталунците обаче трая само осем минути. В 25-ата минута след добра атака на Осасуна Мой Гомес стреля опасно от от границата на наказателното поле, вратарят на Жирона Пауло Гасанига успя да избие, но при добавката Анте Будимир бе най-съобразителен и изравни - 1:1.

Второто полувреме започна с опасен изстрел на Йохан Мохика, който мина на сантиметри от вратата на Жирона. Така дойде 55-ата минута, когато Осасуна осъществи пълен обрат. Мохика се включи отляво и центрира отлично, а Анте Будимир засече неспасяемо с глава и направи 2:1 за памплонци. Жирона обаче не се предаде и успя да изравни. Мигел Гутиерес центрира отляво, защитата на домакините не се намеси добре и Артьом Довбик от непосредствена близост възстанови равенството в 71-вата минута.

Десетина минути по-късно каталунците на свой ред осъществиха пълен обрат. Комбинация между украинците Довбик и резервата Виктор Циганков доведе до опит за удар на последния, който първончално бе неуспешен. След това обаче Циганков успя да изпревари защитата и вратаря на Осасуна и вкара за 2:3. Четири минути преди края на редовното време домакините имаха сериозни претенции за дузпа, но те не бяха уважени от рефера Хосе Мунуера. В крайна сметка всичко приключи в последната 90-ата минута, когато Кристиан Порту центрира и намери Алейш Гарсия, който майсторски намери топката от въздуха и оформи крайното 2:4.

С четвъртия си пореден успех Жирона ще се наслаждава поне временно на лидерската позиция в Ла Лига. Осасуна пък поне временно остава на 11-о място с 13 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация