Бруно Фернандеш спаси Ман Юнайтед от поредна издънка (видео)

17:11
Бруно Фернандеш спаси Ман Юнайтед от поредна издънка (видео)

Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш донесе победата на "червените дяволи" при гостуването на Фулъм. Отборът на Ерик тен Хаг спечели с 1:0 и може да гледа малко по-спокойно поне няколко дни и да остави в миналото предишните две тежки загуби. Ман Юнайтед вече няма загуба срещу този съперник в 16 поредни мача. Този успех изкачи тима временно на шеста позиция.

Маркъс Рашфорд не беше в групата за мача. Той беше хванат да се забавлява в нощен клуб след загубата с 0:3 от Манчестър Сити миналата седмица, а Тен Хаг нарече поведението му недопустимо. От клуба обявиха, че Рашфорд, който има само един гол от началото на сезона, е получил удар на тренировка и това е причината да не играе.

Още в самото начало притесненията на Тен Хаг се увеличиха. Хари Магуайър получи удар и се наложи медицинския екип да влиза, докато мениджърът гледаше притеснено от резервната скамейка, а Рафаел Варан започна да загрява. В крайна сметка английският национал остана на терена.

В осмата минута "червените дяволи" стигнаха до гол, който бе спорно отменен. След центриране от фал на Ериксен топката стигна до Гарначо, който пусна успоредно на голлинията и Мактоминей прати кълбото в мрежата. Последва разглеждане с VAR, което показа, че Гарначо не е в засада при центрирането, но Магуайър е, а той замахна в опит да играе с топката. Съдията разгледа ситуацията на монитор и очевидно преценката му е била, че защитникът влияе на развитието на атаката.

Гостите показваха желание да заличат спомените от последните им изяви. Те бяха активни, пресираха търсеха пролуки в защитата на съперника. Контраатаките на Фулъм обаче носеха опасност. При първата си добра атака домакините стигнаха до опасност. След пробив на Вилиан той не успя да нанесе точен удар. Последва изстрел на Хари Уилсън, спасен от Онана, но имаше и засада.

Отлична намеса на Далот предотврати топката да стигне до Уилсън след опит на Вилиан да го намери. Лено пък се справи с удар на Бруно Фернандеш. Фулъм завърши силно първата част. Добър пробив на Иуоби не завърши с точен удар, а изстрел на Вилиан мина покрай вратата. "Котиджърс" стигнаха до поредица ъглови удари, но те не доведоха до нищо сериозно.

В началото на второто полувреме гостите стигнаха до опасност, но удар на Гарначо не затрудни Лено след рикошет. Тимът на Тен Хаг направи още една добра атака, завършена от аржентинеца, при която вратарят трябваше да се намесва. Грешките обаче преобладаваха и от двата отбора.

Последва силен период на Фулъм. Отлична контратака бе спряна от добра намеса на Магуйър. След това Вилиан имаше възможност да стреля на два пъти. Първият му опит бе блокиран от Магуайър, а вторият мина покрай вратата. Секунди по-късно бранителят трябваше да напусне терена, за да получи отново медицинска помощ, но отново се завърна на терена.

След час игра Онана направи две поредни отлични спасявания. Той първо отрази удар от дистанция на Уилсън, а след това се справи с удар на Палиня. Португалецът бе на прекрасна позиция в наказателното поле, но стреля със сила право във вратаря. Натискът на лондончани продължи и защитник на Ман Юнайтед трябваше да чисти от голлинията. Удар с глава на Мунис пък мина над вратата.

Тен Хаг опита да промени нещо със смени. Той първо извади Антони, който изигра поредния си разочароващ мач, и пусна Пелистри. В последната част на двубоя "червените дяволи" имаха предимство. Лено се справи с удар на Пелистри и с изстрел от фал на Фернандеш. Влезлият като резерва Марсиал пробва акробатично изпълнение, но беше далеч от целта.

По-активната игра на гостите в края даде резултат. В първата минута на продължение след разбъркване в наказателното поле топката стигна до Бруно Фернандеш на границата на наказателното поле. Португалецът финтира и след това отправи прецизен удар в долния ляв ъгъл на Лено, с което донесе победата на Манчестър Юнайтед.

ФУЛЪМ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1
0:1 - Бруно Фернандеш (90+1)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация