Меси: Световната титла беше моя мечта, но принадлежеше и на цяла Аржентина

14:17
Меси: Световната титла беше моя мечта, но принадлежеше и на цяла Аржентина

Носителят на “Златната топка” за рекорден осми път Лионел Меси даде дълго и любопитно интервю пред френския “Екип”.

Меси коментира спекулациите около бъдещето си през изминалото лято: “Можех да се върна в Барселона, но това не се случи. Беше подобно на напускането ми през 2021 г. Мислех за завръщането си в Барса, за живота си там, за пенсионирането си там, както винаги съм искал, но... това не беше възможно. Затова решихме да дойдем в Интер Маями. Имах много оферти на масата, наистина много различни, включително няколко европейски клуба и Саудитска Арабия, но решихме да дойдем в Маями и това е решение, от което сме доволни, чувстваме се добре тук”.

Аржентинската легенда отговаря и на въпрос дали има шанс да премине сега под наем в Барселона или в някой друг европейски отбор: "Не, няма шанс. Изобщо не. Европейският футбол е затворена страница за мен. Благодарение на Бога имах изключителна кариера в Европа и спечелих всичко, за което съм мечтал. Разбира се, ще ми липсват Шампионската лига и Ла Лига, това са мачове с особен привкус, но аз се спечелих от тях, доколкото можах, така че не се чувствам разочарован. Сега, след като реших да дойда в САЩ, не мисля, че някога ще се върна към играта в Европа“, казва Меси.

Меси отново се върна и към страхотния финал с Франция на Мондиала в Катар: “"Беше специално, като се имат предвид рисковете и фактът, че това беше финалът на Световната купа. Изиграхме изключителни 80 минути и доминирахме над Франция, но те намалиха, а след това бързо изравниха, въпреки че после спечелихме титлата, заслужавахме да победим още в редовното време.

Дори и когато Мбапе изравни, никога не ми е идвало на ум, че няма да спечелим. Имахме истинска увереност в себе си. Вътре в себе си бях убеден, че ще станем световни шампиони, независимо какво ще се случи. Когато вкарахме третия гол, си помислих, че всичко е приключило и ще станем световни шампиони, защото не оставаше много време. Но Франция пак вкара гол и тогава се случи спасяването на Еми (б.ред. - намесата на Емилиано Мартинес срещу Рандал Коло Муани). Случи се много бързо и не успях да го видя добре, особено след като се върнахме бързо в игра.

След победната дузпа на Гонсало Монтиел хиляди неща ми нахлуха в главата. Трудно е да се обясни чувството ми в този момент. Беше важно да изпратя сигнал на семейството си на трибуните. Погледнах ги и казах: "Това беше”. Дълго време чаках този момент. През целия си живот съм се борил упорито за тази мечта. Тя беше моя, но принадлежеше и на семейството ми, на приятелите ми и на цяла Аржентина.

Когато видях Световната купа на подиума, не можех да повярвам, че е наша, че сме световни шампиони. За първи път имах възможност да докосна купата и веднага поисках да я целуна. Исках да се насладя на всяка секунда от този момент”, обяснява емоционално Меси.

36-годишният футболист коментира и дали има шанс да играе на Мондиал 2026 за Аржентина: “Като се има предвид възрастта, на която ще бъда по това време, изглежда трудно - но ще видим”.

Меси се връща и към драматичния четвъртфинал с Нидерландия от Световното в Катар: "Преди мача те започнаха да правят публични изявления и да предизвикват търкания между нас, особено треньорът Ван Гаал и играчът, който се появи на пресконференцията преди мача (б.ред. -  става въпрос за Мемфис Депай). В мача те се държаха по странен и несправедлив начин, особено при дузпите. А след мача искаха да направят така, че Аржентина да изглежда като злодея в историята. Случиха се много неща, а в моменти на напрежение всеки се държи по различен начин”.

Меси коментира и заяжданията и репликите си след мача към играча на “лалетата” Ваут Вегхорст:  "Това се дължи на случилото се преди и по време на мача. Те говореха много. Признавам, че не ми харесваше да се виждам по този начин, но това бяха напрегнати моменти и всичко можеше да се случи”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация