Настъпи моментът за 118-то Дерби на Пловдив

08:12
Настъпи моментът за 118-то Дерби на Пловдив

Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в така чаканото градско дерби. Срещата, която започва в 19:30ч., ще се проведе на „Колежа“, а по трибуните се очаква да бъде истински футболен празник, тъй като билетите са разпродадени. Трябва да се отбележи, че Локомотив няма да може да се радва на подкрепата на своите фенове. В началото на сезона двата тима постигнаха разбирателство мачовете между тях да се проведат без гостуваща публика. Така беше и в домакинството на Локо, на което гостуваща публика нямаше, а двубоят завърши наравно 1:1.


Гостите от "Локомотив" влизат в дербито като трети в класирането. Те стартираха ударно в шампионата и дълго време бяха водачи в таблицата, но влязоха в лоша серия и нямат нито една победа в последните си пет двубоя за първенство. От края на септември досега "черно-белите" направиха равенства с Лудогорец, Черно море и ЦСКА 1948 и загубиха от ЦСКА-София и "Берое". 


В същото време след неубедителното начало на сезона домакините от Ботев влязоха в правилния ритъм и се изкачиха до 11-та позиция. "Канарчетата" записаха 3 успеха в последните си 4 шампионатни двубоя, като в тези срещи нанизаха цели 15 попадения. Победите бяха над Берое (4:1), Ботев (Враца) (5:3) и Локомотив (София) (6:0).


Дербито е под номер 118 и се завръща на „Колежа“ след дълги години, в които бяхме свикнали Ботев да домакинства на базата си в Коматево. На линия за мача са всички футболисти на Ботев, като единственият контузен, който остава извън сметките на старши треньора Душан Керкез, е Мохамед Брахими.


БОТЕВ (ПД) - ЛОКОМОТИВ (ПД)


Вероятни състави:


БОТЕВ (4-2-3-1): Ханкич; Конте, Чернев, Там, Балоянис; Перера, Карабельов; Уме, И. Попов, Акере; Бароан


ЛОКОМОТИВ (3-4-3): Хоркаш; Паскалев, Сегура, Али; Пешов, Д. Илиев, Х. Иванов, Камдем; Дион, Г. Минчев, Джовани

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация