Рокада по високите етажи в Отава Сенатърс

18:15
Рокада по високите етажи в Отава Сенатърс

Генералният мениджър на Отава Сенатърс Пиер Дорион е освободен от задълженията си, съобщиха от клуба от Националната хокейна лига. Неговите функции ще бъдат иззети от Стийв Стайос, който в момента е президент на хокейните операции. Решението за уволнението на Дорион е на новия собственик на "сенаторите" Майкъл Андлауер.

Дорион започва работа за хокейния тим от Отава през 2007 година като скаут. С течение на години той се изкачва нагоре в клубната йерархия, а през април 2016 година бе назначен за генерален мениджър на мястото на Брайън Мъри. През същата година Отава достигна и до финала в Източната конференция, където загубиха в седем мача от Питсбърг Пингуинс.

Като цяло обаче престоят на Дорион като генерален мениджър не бе особено успешен за "сенаторите". Тимът спечели 225 мача и загуби 320. През последните два сезона победите бяха 33 и 39. Наскоро нападателят на тима Шейн Пинто бе наказан за 41 мача заради неправомерни залози, а "сенаторите" ще трябва да се откажат от един от изборите си в първия кръг на драфта през 2024, 2025 и 2026 година заради нерегламентирания трансфер на нападателя Евгений Дадонов в тима н Вегас Голдън Найтс през юли 2021 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация