Оповестиха причината за смъртта на Боби Чарлтън

18:03
Оповестиха причината за смъртта на Боби Чарлтън

Причина за кончината на сър Боби Чарлтън не е естествена смърт, а получени наранявания вследствие на инцидент. Оказва се, че пет дни по-рано той е паднал и се е ударил лошо, счупвайки няколко ребра.

Това се разбра днес по време на доклад след проведено разследване.

От юли насам легендата на световния футбол се намираше в Дом за възрастни хора, където за него се полагаха денонощни грижи заради влошеното му здравословно състояние, в това число и деменция.

На 16 октомври обаче - пет дни преди смъртта му, Боби Чарлтън се е надигнал от стола си, изгубил е баланс и е паднал върху намиращ се в близост перваз на прозорец, като вероятно се е ударил и в радиатор. В този момент обаче до него не е имало служители на дома и никой не е станал пряк свидетел на случилото се.

Хора от персонала на дома, след като са го намерили на земята, са огледали тялото на Чарлтън и не са забелязали външни наранявания, като даже са записали, че движението му не е било нарушено.

По-късно обаче те са видели подуване в областта на гърба, заради което са били повикани парамедици. Оттам бившият футболист е бил преместен в болница, където преглед е установил няколко счупени ребра, което пък вероятно е довело до развитието на пневмония.

Сър Боби Чарлтън почина на 21 октомври във въпросната болница на 86-годишна възраст.

В медицинския доклад за здравословното му състояние пише, че заради деменцията си той не е можел да стои стабилно в изправено състояние. През септември пък той е бил диагностициран с коронавирус, Отделно през годините са му били премахнати апендикс, страдал е от подагра, уринарна инфекция и инфекции на гръдния кош.

Тамара Симонс - мениджърът на въпросния Дома за възрастни хора - споделя, че Боби Чарлтън не е бил в състояние сам да прави нищо. С цел безопасност леглото му е било възможно най-ниско до пода, като до него са били сложени други матраци заради склонността му да пада от дюшека на леглото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация