Навиват Надал да играе на Олимпиадата в Париж

18:46
Навиват Надал да играе на Олимпиадата в Париж

Около възстановяването на Рафаел Надал за 2024 година витае неяснота, но Световната федерация по тенис (ITF) ще направи всичко възможно, за да окуражи испанеца да се състезава на Олимпийските игри в Париж, коментира президентът на организацията Дейвид Хагърти пред агенция "Ройтерс".

37-годишният бивш водач в световната ранглиста при мъжете е извън корта откакто получи контузия на бедрото при загубата от Макензи Макдоналд във втория кръг на Откритото първенство на Австралия в средата на януари и все още не е потвърдил плановете си за следващия сезон, след като претърпя операция.

Рафаел Надал вече бе казал, че очаква 2024-а да е последна в кариерата му и се надява да играе на Олимпиадата във френската столица, където турнирът ще се проведе на кортовете на "Ролан Гарос". Испанецът е носител на 14 трофея от Откритото първенство на Франция. Той има златен олимпийски медал от Игрите в Пекин през 2008 година, както и титла при двойките осем години по-късно в Рио де Жанейро.

"Ние ще направим всичко възможно, за да го окуражим да играе, защото мисля, че би било чудесно. Знаейки, че турнирът е в Париж, на "Ролан Гарос", където той има изключителен успех и би било отлична обстановка за него, ако успее да се състезава."

Директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли по-рано този месец заяви, че Надал вероятно ще се завърне на корта за турнира от Големия шлем в Мелбърн, но представителите на тенисиста поясниха, че няма конкретен план за завръщането му.

"Мисля, че основното нещо за Рафаел Надал е просто да бъде здрав и да чувства, че може да се състезава на нивото, на което иска да бъде, защото просто той е такъв. Иска да бъде на върха на играта си и ние му пожелаваме най-доброто", коментира още Хагърти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация