АЕК спечели дербито с ПАОК

00:10
АЕК спечели дербито с ПАОК

ПАОК бързо се върна към реалността след еуфорията, предизвикана от зрелищния обрат от 0:2 до 3:2 срещу Абърдийн в Лигата на конференциите. Днес "черно-белите" от Солун гостуваха на шампиона АЕК в 9-ия кръг на гръцкото първенство и отстъпиха с 0:2. По този начин тимът на Кирил Десподов остана на 4-о място в класирането, на 5 точки зад водача Панатинайкос.

Българският национал започна като титуляр, но не можа да блесне. Той беше заменен в 60-ата минута от Тайсон. Малко преди това Никлас Елиасон бе удвоил преднината на АЕК. Първото попадение за домакините вкара Орбелин Пинеда в 17-ата минута. Като цяло "жълто-черните" доминираха и заслужено стигнаха до успеха, който ги изкачи на третата позиция.

АЕК можеше да поведе още в 12-ата минута, но Есекиел Понсе уцели гредата. Малко по-късно Петрос Манталос центрира към непокрития Пинеда, който с летящ плонж заби топката в мрежата на ПАОК. В края на полувремето Понсе още веднъж се размина с гола от удобна позиция, а гостите не отправиха нито един удар до почивката.

В началото на втората част домакините имаха претенции за дузпа, които бяха подминати от главния съдия Феликс Брих. В 54-ата минута Шимански подаде на Елиасон, който разстреля Доминик Котарски за 2:0. Смените на разван Луческу не промениха нищо и ПАОК продължи да е изключително безидеен в атака. В 85-ата минута Гачинович имаше шанс да направи победата на АЕК още по-изразителна, но Котарски спаси.

В добавеното време младата надежда на ПАОК Янис Константелиас опита да вкара почетно попадение за "двуглавите орли", но Чичан Станкович внимаваше.

В следващия кръг на ПАОК предстои ново тежко изпитание - гостуване на Олимпиакос, който днес победи с 2:0 ОФИ Крит с два гола на Даниел Поденсе и събра 21 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация