Дани Дринкуотър обяви, че спира с футбола

18:35
Дани Дринкуотър обяви, че спира с футбола

Шампионът с Лестър през сезон 2015/2016 Дани Дринкуотър обяви, че спира със състезателната си кариера на 33-годишна възраст. През футболния си път той записа 380 мача и 21 гола.

Вече бившият футболист сподели пред High Performance Podcast: "Бих искал да обявя оттеглянето си от професионалния футбол. Обмислях това отдавна, особено през последната година, но мисля, че вече е време да го обявя официално.  Мисля, че твърде дълго бях в безвремие, или исках да играя, но не получавах възможности да играя на ниво, на което да се чувствам оценен.

Това е всичко, което познавам, това е животът ми от шест-седемгодишен, никога нямаше да е лесно решение. Мисля, че начинът, по който станаха нещата, определено ми помогна. Ако играех всяка седмица и трябваше да спра поради контузия или заради възрастта си, мисля, че щеше да е по-трудно. Имах доста предложения от клубове от Чемпиъншип, но така и не усетих желание да ги приема”.

Дринкуотър преминава през академията на Манчестър Юнайтед, но не се е появявал в първия отбор на “червените дяволи”, като е бил даван под наем на Хъдърсфийлд, Кардиф, Уотфорд и Барнзли. Кариерата му тръгва нагоре, когато подписва с Лестър през 2012 г. и им помага да спечелят промоция в Премиър лийг през 2014 г.

Звездният миг за Дринкуотър идва през сезон 2015/2016, когато “лисиците” сензационно спечелиха титлата. Той е с основен принос за шокиращия успех на тима, като в шампионския сезон изиграва 37 мачая и вкарва 3 гола, като дава и 8 асистенции. Играе още един сезон в Лестър, преди Челси да подпише с него за 35 млн. паунда през 2017 г. Там обаче е преследван от контузии, като записва едва 23 мача за “сините” от Лондон, като в следващите години е даван под наем в Бърнли, Астън Вила и турския клуб Касъмпаша. Все пак с Челси той спечели ФА Къп през 2018 г.

За последно Дринкуотър игра под наем в Рединг през 2022 г., като след това приключи и договора му с Челси и оттогава  той не си намери нов клуб. Футболистът има и 3 мача за националния отбор на Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация