"Форбс": Имаме още един спортист милиардер

18:30
"Форбс": Имаме още един спортист милиардер

Баскетболната легенда на Лос Анджелис Лейкърс Меджик Джонсън стана четвъртият спортист в света, чието състояние надхвърля 1 милиард долара, съобщи списание "Форбс".

Състоянието на 64-годишния Джонсън, който беше и част от Дрийм тима на САЩ на Олимпийските игри в Барселона през 1992 година, се оценява на 1,2 милиарда долара. Интересно е, че Меджик Джонсън е изградил болагството си извън баскетболните терени, тъй като от 1979 до 1991 и с едно кратко завръщане през 1996 той е натрупал само 40 милиона долара от заплати, като за сравнение ЛеБрон Джеймс е спечелил повече от 500 милиона долара за двете си десетилетия в НБА.

Бившият баскетболист е инвеститор и е изградил голяма медийна империя. Основната част от състоянието му идва от акциите му в застрахователната компания EquiTrust от Айова, като той държи 60% от собствеността й. Джонсън закупи наскоро миноритарен пакет акции и от клуба от НФЛ Вашингтон Командърс.

Другите трима спортисти със състояние от над милиард долара да друг бивш баскетболист Майкъл Джордан, ЛеБрон Джеймс, който все още играе в Лос Анджелис Лейкърс, както и голфърът Тайгър Уудс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация