ЛДУ Кито спечели Копа Судамерикана

12:16
ЛДУ Кито спечели Копа Судамерикана

Отборът на ЛДУ Кито е новият носител на втория по значимост международен клубен турнир в Южна Америка - Копа Судамерикана, след като във финалния мач от форума победи тима на Форталеза.

Срещата завърши при равенство 1:1 в рамките на редовното време, като и двете продължения по 15 минути не разрешиха спора. Така се стигна до възможно най-инфарктния завършек на мача, който се разреши при изпълнение на дузпи. Там и двата отбора имаха по шест възможности, като еквадорците показаха по-железени нерви, реализирайки четири опита, докато техните съперници бяха точни само на три пъти. 

Мачът се игра на стадион “Доминго Бургуеньо Мигел” пред повече от 20 хиляди фенове на футбола.

Символичните домакини от Форталеза хвърлиха всичките си сили в първите минути на мача и опитаха стихийно нападение. Вдъхновени от първото си участие на финал в този турнир играчите на бразилския отбор създадоха четири положения в откриващата половина на полувремето.

Техните усилия дадоха резултат чак след почивката, когато откриха резултата. В 48-ата минута Хуан Мартин Лусеро се озова в чудесна позиция в наказателното поле, и оползотвори по най-добрия начин подаването, което получи, забивайки топката във вратата, пазена от Александър Домингес.

Логично, играчите на Форталеза отпаднаха физически и съвсем скоро се пропукаха в отбрана, пропилявайки аванса си, който постигнаха с толкова много усилия. В 56-ата минута Лисандро Алсугарай от ЛДУ Кито вкара красив гол, стреляйки в горния ляв ъгъл.

Така се стигна до двете продължения по 15 минути, като в тях отборът на Форталеза съвсем се измори и създаде само едно голово положение, което дори не беше в очертанията на вратата. От друга страна ЛДУ Кито можеше да реши всичко с удара на Паоло Гереро в 104-ата минута, но Жоао Рикардо бе безупречен и запази отбора си в мача.

Последва най-драматичната част от мача - изпълненията на дузпи. Напрежението бе наистина изключително голямо, тъй като до четвъртия наказателен удар Форталеза водеше, но при петия и шестия опит бразилците сбъркаха и дадоха попадата на своя съперник.

Иначе за потърпевшите Тиаго Галярдо, Яго Пикачу и Тинга бяха точни, но пропуските на Силвио Ромеро, Домингес и Притес натежаха за победата на ответната страна. За ЛДУ Кито пропуски направиха Хосе Паоло Гереро и Александър Алварадо, но точните изстрели на Лисандро Алсугарай, Маурисио Мартине, Йохан Хулио и Лукас Есекиел Пиови, който вкара решителната дузпа, дариха еквадорците с трофея.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация