Съдиите подариха победата на Тайсън Фюри срещу Франсис Нгану

03:03
Съдиите подариха победата на Тайсън Фюри срещу Франсис Нгану

Шампионът на Световния боксов съвет в тежка категория Тайсън Фюри получи победа срещу бившия шампион на UFC Франсис Нгану с разделено съдийско решение на галавечер в Саудитска Арабия. Двама срещу един съдии отсъдиха в полза на Циганския крал - 94:95, 96:93, 95:94.

Най-бляскавият момент в битката беше нокдаунът, в който Нгану прати Фюри в трети рунд. Малко хора очакваха ММА боецът да предостави такава съпротива на считания за най-добър боксьор в света, а той определено надхвърли очакванията. 

Фюри ще остане непобеден в статистиката си, но Нгану беше победителят във вечерта, защото от позицията на тотален аутсайдер доказа, че може да издържи срещу световен шампион. Британският боксьор пък вероятно беше подценил срещата и не предложи най-доброто от себе си, но само създаде повече въпросителни относно това как би се представил срещу Александър Усик.

Публиката в залата освирка решението на съдиите да бъде присъдена победа на Фюри. Боксовият шампион беше пратен в нокдаун и съответно трябваше да компенсира сериозно изоставане в съдийските карти, но не убеди достатъчно в превъзходството си. Все пак победата му беше регистрирана и той все още се води непобеден на професионалния ринг.

Сред ВИП зрителите бяха Кристиано Роналдо, Александър Усик, Майк Тайсън, Кание Уест, Еминем, кралското семейство на Саудитска Арабия и още около 15 бивши шампиони в бокса и ММА.

Сред ВИП зрителите бяха Кристиано Роналдо, Александър Усик, Майк Тайсън, Кание Уест, Еминем, кралското семейство на Саудитска Арабия (естествено) и още около 15 бивши шампиони в бокса и ММА.
Мястото на събитието бе Рияд, Саудитска Арабия, а началото беше преместено с около 2 часа, защото имаше шоу програма с концерти и умишлено забавяне на излизането на двамата бойци. Нгану се появи бляскаво, седнал на трон, след което първи се качи на ринга. Фюри не беше по-малко помпозен в своето представяне и излизане, като също носеше корона и беше седнал на "трона" на бокса.

Александър Усик се качи на ринга след битката и с Фюри направиха кратка размяна на реплики, обещавайки, че ще се бият един срещу друг.

Първи рунд

Фюри започна с моментален десен овърхенд, което провокира и Нгнану да бъде активен от самото начало. Англичанинът пласира и десен прав в целта, след което се премести в защита, защото Нгану заплаши да го намери с дясната си ръка. Двамата навлязоха в клинч, след който Фюри използваше добре водещия си ляв прав. 

Нигериецът също опитваше да намира целта с лявата ръка, но беше наказан с ляво кроше над гарда. Циганския крал направи отново марковото си залъгване с движение настрани, преди да пласира ляво кроше в целта и да подуе дясната скула на Нгану.

Втори рунд

Отново левия прав на Фюри намери целта в самото начало на втората част, а той нарочно се движеше срещу силната дясна ръка на съперника. Отново се получи клинч, но този път Нгану беше по-доволният, защото пласира десен ъперкът и пусна кръв от челото на съперника, макар по непозволен начин да го придържаше надолу с другата си ръка.

До края на рунда Фюри пробваше ляв овърхенд и се хвърляше в клинчове, очевидно опитвайки се да измори противника, който и без това не е известен с изумително кардио.

Трети рунд

Нгану вкара чудесно ляво кроше в началото на третия рунд, а после двамата навлязоха в съревнование на водещите ръце, без да нанасят удари. Клинчът отново беше използван отлично и от двамата, но 41 секунди преди края на рунда камерунецът прати в нокдаун съперника си! Боксовият шампион се изправи и до края на частта не се случи нищо съществено, но лявото кроше на Нгану беше най-добрият удар до момента в срещата.

Четвърти рунд

Фюри се стремеше да изглежда много активен в петия рунд и не се свенеше да влиза в клинчове, като и двамата навлязоха в размени на опити за завършващи удари. Това не беше в полза на боксьора, но пък Нгану дишаше вече през устата си и индикираше умора. Фюри се окопити и записа няколко добри попадения, преди да дойде гонгът.

Пети рунд

Нгану ставаше все по-пасивен и пестелив, макар все още да имаше опасност в дясната му ръка. Фюри обаче се опитваше да се възползва от кондиционното си предимство, но не нанасяше значителни попадения. 24 секунди преди края на рунда все пак англичанинът направи успешна комбинация от ляв-десен прав в целта.

Шести рунд

Нгану се опитваше да приключи мача с десен овърхенд или дясно кроше, но не сполучваше, което обаче подкрепяше теорията, че е изморен. Независимо от това, Фюри беше по-пасивният от двамата и не стори нищо съществено в рамките на рунда.

Седми рунд

Фюри сменяше гардовете и имаше известна успеваемост, но комбинациите не се получаваха с обичайната ефективност. Нгану сякаш беше намерил начина да опонира и не се чувстваше заплашен.

Осми рунд

В първата част на втория рунд Нгану нанесе по-отчетливите удари в целта, което провокира желание на Фюри да го засипе с комбинации, но пък нигериецът се измъкна с клинчове. Нигериецът също избухна с комбинации, които видимо разклатиха съперника, но той отказваше да загуби баланс. Изненадващо боксовият шампион изглеждаше изключително изморен в рунда, а не противникът му.

Девети рунд

Нгану затвърди впечатлението, че може да се боксира срещу шампиона на WBC и продължи да го прави в деветия рунд. Нито един от двамата не предприемаше сериозни комбинации и атаки, за да убеди съдиите в превъзходство, което не работеше задължително в полза на боксьора.

Десети рунд

В десетия рунд също не се случи нищо съществено, главно защото и двамата не искаха да предприемат нищо рисковано. Не беше ясно обаче за кого подобно развитие е по-изгодно в очите на съдиите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация