Тифозите на Интер подготвят ад за Лукаку

06:51
Тифозите на Интер подготвят ад за Лукаку

Феновете на Интер се подготвят от дни, за да посрещнат нападателя на Рома Ромелу Лукаку по възможно най-враждебния начин, когато бившият футболист на миланския гранд се завърне на стадион "Сан Сиро". Дербито Интер - Рома от десетия кръг на италианската Серия “А” предстои в неделя от 19:00 часа. Тимът на Интер е лидер във временното класиране с 22 точки, а Рома заема седмо място с 14 точки след 9 кръга. 


Лукаку ще се изправи за първи път срещу бившия си клуб след напускането си през лятото и трансфера в Рома


Старши треньорът на римския тим Жозе Моуриньо, който бе начело на Интер за два сезона, опита да успокои ситуацията със завръщането на Лукаку. 


"Шокиран съм от цялото нещо, защото не мислех, че Ромелу значи толкова много за клуб с историята на Интер. Това е изненадващо за мен", заяви Моуриньо, който ще гледа мача от трибуните заради наказанието, което получи след двубоя с Монца през миналия уикенд. 


Португалският специалист ще получи различен прием от феновете на Интер, където все още е уважаван след като изведе тима до титлите в Шампионската лига, Серия “А” и Купата на Италия през 2010 година. 


"Не знаех, че Ромелу Лукаку е толкова важен в Милано, защото това, което той направи - да спечели Серия “А” и няколко купи, са го правили още 200 играчи в историята на Интер. Ще бъде интересно да се види. Фактът, че той напусна Интер, за да се присъедини към Рома, за да помогне на своя треньор се смята за драматично, докато трансферът на Хакан Чалханоглу от Милан в Интер е нещо прекрасно, а преди години нямаше проблеми, когато Фабио Канаваро премина от Интер в Ювентус или когато Кристиан Виери отиде от Интер в Милан", коментира Специалния.


Лукаку имаше проблеми и когато напусна Интер първия път. След като помогна за спечелването на титлата в Италия през 2021 година, нападателят изрази желанието си да се завърне в Челси и бе продаден на английския клуб, което разочарова феновете на миланския тим. Те обаче го посрещнаха с отворени обятия, когато се завърна година по-късно. За изненада на мнозина и не на последно място съотборниците му в Интер, през лятото Ромелу Лукаку започна преговори с Ювентус и Милан. 


30-годишният Лукаку се присъедини към Рома под наем от Челси в края на август и сега за феновете на Интер наближава "най-нежеланото завръщане”. 


"29-и октомври е датата, която за оградите в червено, за да покажем отвращението, което чувстваме към човека, който ни обърна гръб по най-срамния начин", пише в листовката, разпространена сред феновете на Интер, в която се посочва и броят на свирките, които ще бъдат разпределени - 30 000. 


"Човек, който се доказа като малък, защото преди да станеш шампион, трябва да си мъж и да държиш на думата си", се посочва още в нея.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация