Голове в първата и последната минута донесоха успеха на Спартак Варна срещу Литекс

17:31
Голове в първата и последната минута донесоха успеха на Спартак Варна срещу Литекс

Спартак Варна успя да надвие Литекс като гост с 2:1 в двубой от 15-ия кръг на Втора лига. Въпреки че през по-голямата част от мача “соколите” бяха по-активни и създаваха повече положения, те без малко да допуснат грешна стъпка и да завършат наравно. Ахмед Ахмедов обаче успя да вкара в 92-ата минута и по този начин да донесе успех на своя тим. Преди това Даниел Начев бе открил още в първата минута, а в 20-ата Кингсли Бучи изравни за отбора от Ловеч. Така варненци се доближават на 3 точки от първото, където се намира Септември София.

Още в 57-ата секунда варненци откриха резултата. Ахмед Ахмедов бе изведен добре, но Алекс Божев излезе и изрита топката. Изчистването му обаче беше доста слабо и по земя и напрактика подари топката на Дани Начев, който без да се замисли от границата на наказателното поле стреля. След рикошет кълбото се оплете в мрежата и така “соколите” поведоха - 0:1.

В следващите минути гостите от Варна продължиха да натискат и да създават положения, но без да изпробват рефлексите на Божев. В 20-ата минута обаче защитата на Спартак увисна при едно положение и от това се възползва Литекс. Дълго подаване намери Александър Ангелов, който пое добре и пусна наляво към Кингсли Бучи. Централният нападател остана очи в очи с Георги Георгиев и с плътен удар изравни за 1:1.

В 30-ата минута Георги Мариянов получи от Ивей Ромееш и опита късмета си от границата на наказателното поле. Ударът му обаче се оказа неточен. Малко по-късно пък Спартак трябваше да прави и принудителна смяна, след като Преслав Петров получи контузия и отстъпи мястото си на Ангел Грънчов.

В 44-ата минута Виктор Митев центрира прекрасно към наказателното поле, а там Ахмед Ахмедов засече с глава от близка дистанция. Алекс Божев обаче показа прекрасен рефлекс и спаси. Няколко секунди по-късно отново се стигна до положение пред вратата на Литекс, но този път ударът с глава на Ахмедов излезе в аут. Това се оказа и последното интересно положение за първите 45 минути. 

Спартак продължи с натиска си и през втората част, а в 55-ата минута добра атака завърши с удар на Сабри в аут. 2 минути по-късно пък Ивей Ромееш направи хубав пробив и стреля опасно, но Божев отново спаси.

В 70-ата минута Виктор Митев пропусна да засече топката в полу-опразнената врата. След центриране от Дани Начев капитанът на “соколите” скочи и опита да играе с глава, но пропусна да вкара от около 2 метра от голлинията.

“Соколите” продължаваха да натискат, но в крайна сметка успяха да грабнат трите точки в 92-ата минута. Тогава при една от атаките си Александър Цветков центрира добре към Ахмедов, който надскочи противниковия състезател и с глава засече, за да прати топката в мрежата - 1:2. Това се оказа и последното опасно положение в срещата. 

Както стана ясно, с тази победа варненци се изкачват поне временно на втората позиция. "Соколите" са с 29 точки, на 3 зад Септември (София), но и с мач повече. Литекс е на 12-ото място с 16 пункта. 

ЛИТЕКС 1:2 СПАРТАК ВАРНА

0:1 Даниел Начев 1'
1:1 Кингсли Бучи 20'
1:2 Ахмед Ахмедов 90'+2

Стартови състави:

Литекс: 1. Алекс Божев, 33. Галин Ташев, 5. Махаил Минков, 83. Иван Пенев, 3. Александър Ангелов, 4. Георги Стайков, 16. Иван Иванов, 8. Евгени Игнатов, 10. Виктор Василев, 17. Кингсли Бучи, 11. Сулиман Абдулганию;

Спартак: 23. Георги Георгиев, 9. Мехмед Сабри, 3. Преслав Петров, 6. Александър Цветков, 2. Велислав Боев, 13. Георги Мариянов, 5. Йоан Бауренски, 45. Даниел Начев, 14. Ивей Ромееш, 29. Ахмед Ахмедов, 11. Виктор Митев;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация