Нова порция сблъсъци в Шампионската лига, дербито е в Париж

06:42
Нова порция сблъсъци в Шампионската лига, дербито е в Париж

Мачовете от груповата фаза на Шампионската лига продължават и днес с нови осем срещи, които ще се изиграят в групи “E”, “F”, “G” и “H”. Безспорно най-интересният двубой изглежда сблъсъкът в Париж между Пари Сен Жермен и Милан.

Денят стартира с два ранни мача. От 19:45 Барселона посреща украинския Шахтьор (Донецк) в мач от група “H”. Каталунците са безупречни дотук в групата, като със сигурност ще преследват нови три точки с цел да си гарантират до голяма степен първото място. През уикенда Барса надделя над Атлетик Билбао с 1:0 с попадение на поредния талант от прочутата школа “Ла Масия” - дебютантът Марк Гиу. Треньорът Чави Ернандес обаче има редица проблеми с контузени футболисти, а Гави е наказан. Шахтьор (Донецк) пък наскоро предприе треньорска рокада и в този мач тимът ще бъде воден от временен треньор - клубната легенда Дарио Сърна. В навечерието на мача стана ясно, че хърватският наставник Марино Пушич ще застане начело на украинците. В другата среща от групата Роял Антверп посреща Порто в ключов мач, който може да предопредели борбата за второто място в групата.

В другия ранен мач за деня в група “Е” Фейенорд посреща Лацио. Двата тима отново се срещат, след като през 2022 г. размениха по една домакинска победа в групите на Лига Европа. Заради страстните ултраси на двата клуба  и възможните провокации се реши срещите между тях ще се проведат без гостуващи привърженици. Мачът може да се окаже ключов за развитието на групата, като ротердамци имат 3 точки, а италианците са с победа и равенство след първите два мача. В другата среща от групата Селтик посреща лидера Атлетико Мадрид, като след шотландците все още са без точка и срещата се явява един от последните им шансове да останат в борбата за класиране на елиминациите. Формата на тима на Диего Симеоне обаче не е за подценяване - “дюшекчиите” имат шест поредни успеха във всички турнири.

Безспорно най-интересният мач за вечерта изглежда този между Пари Сен Жермен и Милан от група “F”. Килиан Мбапе и компания записаха тежка загуба в Нюкасъл и със сигурност ще искат да се реваншират срещу “росонерите” пред собствените си фенове. След тежката загуба с 1:4 в Англия парижани записаха две убедителни победи в първенството и влизат в мача с добро настроение. Допълнителен заряд в мача ще даде и участието на стража на парижани Джанлуиджи Донарума, който ще се изправи срещу бившия си отбор. Милан, който записа две нулеви равенства в групата дотук, пък със сигурност ще иска да измъкне нещо на “Парк де Пренс”, за да запази шансовете си.

В другия мач от така наречената “група на смъртта” Нюкасъл приема Борусия (Дортмунд). Англичаните, които са лидер в групата с 4 точки от два мача, ще искат да повторят срещу германците блестящото си представяне от мача с ПСЖ. “Свраките” се намират в чудесна форма, като в последните си осем срещи във всички турнири нямат нито едно поражение. Дортмунд пък засега разочарова с представянето си в Шампионската лига, като все още няма отбелязан гол. Нова загуба днес ще направи шансовете за класиране на тима на Един Терзич минимални.

В група “G” лидерът Манчестър Сити гостува на Йънг Бойс. Тимът на Пеп Гуардиола ще иска да продължи перфектната си серия, но и ще има и едно наум предвид предстоящото дерби в Премиър лийг с Манчестър Юнайтед през уикенда. Швейцарците пък нямат какво да губят в мача срещу европейските шампиони. В другата среща РБ Лайпциг ще търси задължителна победа срещу Цървена звезда, за да увеличи още разликата със сърбите и Йънг Бойс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация