Почина Бил Кенрайт

00:29
Почина Бил Кенрайт

Дългогодишният президент на Евертън Бил Кенрайт е починал днес на 78-годишна възраст. Преди осем седмици той претърпя операция за отстраняване на тумор в черния дроб, като тогава бе обявено, че интервенцията е била напълно успешна. Кенрайт, който бе и изключително успешен театрален и филмов продуцент, е част от борда на директорите на Евертън от 1989 година, а от 2004 е президент на "карамелите". Той бе и мажоритарен собственик на клуба, като през 2016 година продаде 49.9% от акциите си на Фарад Мошири, който през януари 2022-ра увеличи дела си до 94%.

По-рано през тази година Кенрайт се съгласи да остане на поста по молба на Мошири, за да помогне на клуба в преходния период, който трябва да подготви смяната на собствеността. През този месец иранецът договори продажбата на Евертън на 777 Partners. Сделката обаче все още не е финализирана.

"Клубът ни загуби своя президент, лидер, приятел и вдъхновение. Всички молитви в Евертън са към неговата партньорска Джени Сийгроув, дъщеря му – Люси Кенрайт, както и внуците и всички, които го обичаха“, написаха от Евертън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация