Лудогорец уволни Ивайло Петев

14:24
Лудогорец уволни Ивайло Петев

Ивайло Петев вече не е старши треньор на Лудогорец, разбра Sportal.bg. Снощи шампионите записаха реми (0:0) като гост на Арда (Кърджали) в efbet Лига. Новината е била съобщена на играчите тази сутрин, като Петев се сбогувал с играчите, днешната тренировка на “орлите” била водена от Иван Цветков и Светослав Дяков. 

Шампионите тренираха в Момчилград, след като останаха в Кърджали след мача снощи, а после ще пътуват за Пловдив, откъдето ще летят тази сряда за Истанбул. В четвъртък разградчани гостуват на Фенербахче в Лига на конференциите. 

Припомняме, че Петев се завърна начело на “зелените” през март, заставайки на мястото на словенеца Анте Шимунджа - десет години след края на своя първи период в Лудогорец. В края на миналия сезон специалистът изведе тима от Разград до дубъл - победа над ЦСКА 1948 на финала в турнира Sesame Купа на България и първо място в крайното класиране на efbet Лига, с точка повече от конкурента ЦСКА - София. Това беше първи дубъл на разградчани след 2014 г. 

През лятото обаче Лудогорец претърпя тежко разочарование в евротурнирите, където винаги ръководството на клуба се цели високо. Първо, разградчани допуснаха сензационна и срамна загуба от Балкани с 0:2, която не доведе до отпадане, но разклати амбициите на тима. Последва успех с 4:0 на реванша. След това Лудогорец се провали срещу Олимпия (Любляна) и напусна безславно турнира на най-богатите, след равенство 1:1 у дома и загуба с 1:2 в Словения, където тимът поведе в резултат, а след това допусна обрат и Кирил Десподов пропусна дузпа в последната секунда, изхвърляйки тима от ШЛ. 

Участието си в Лига Европа шампионите започнаха с поражение 1:2 от Астана, където "орлите" можеха да загубят и с по-голям резултат, но на реванша играчите на Петев разбиха бившия тим на Станимир Стоилов с 5:1.

Последваха двубои с гранда Аякс, който е далеч от най-добрите си дни, на прага на групите на Лига Европа - българският шампион загуби с 1:4 на “Хювефарма Арена” и постигна престижна победа с 1:0 в протоколен мач в Амстердам, за да намери място в третия клубен турнир на УЕФА. 

В началото на октомври бившият национален селекционер подаде оставка заедно с цялото ръководство на “зелените” след разгрома с 1:7 от Нордселанд в групите на Лига на конференциите. Преди това отборът победи с 4:0 Спартак (Търнава) в дебюта си в груповата фаза.

В родното първенство Лудогорец се намира на пето място с актив от 24 точки, като изостава на шест от лидера Локомотив (Пловдив),  а "орлите" имат и мач по-малко. Разградчани имат вече две загуби и три равенства в 12 мача, но проблемът е, че тимът няма облик и записа много слаби мачове.

Притесненията на ръководството в Разград идват от това, че тимът има едва 11 победи от общо 22 изиграни мача през този сезон, а загубите са цели седем, като амплитудата от добри и разочароващи резултати е много голяма.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация