Галатасарай триумфира в люто дерби срещу Бешикташ

23:02
Галатасарай триумфира в люто дерби срещу Бешикташ

Отборът на Галатасарай победи с 2:1 тима на Бешикташ в дербито на 9-ия кръг в турската Супер Лига. И двата гола за победителите отбеляза Мауро Икарди (26', 82'), а за гостите се разписа бившият футболист на Арсенал - Алекс Окслейд - Чембърлейн (69').

С успеха шампионите запазиха първото си място и са с точка повече от преследвачите си от Фенербахче, докато играчите на Бешикташ се отдалечиха от върха и вече са на цели 9 точки зад лидерите.

Домакините от Галатасарай превъзхождаха съперника си и трябва да съжаляват, че не стигнаха до по-убедителна победа. Те създадоха над 20 голови положения, отправиха повече от дузина удари, като от тях 7 бяха в рамките на вратата. Играчите на Бешикташ от своя страна владееха често топката, но им липсваше креативност и само два пъти заставиха вратата, пазена от Фернандо Муслера.

Първото полувреме бе особено силно за момчетата на Окан Бурук и те заслужено поведоха в резултата около половин час след началото. Икарди връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и преодоля вратаря.

Четири минути по-късно положението за гостите от Бешикташ стана катастрофално. Стражът Мерт Гюнок влезе грубо в играч на противника и му бе показан директен червен картон. Тогава Бурак Йълмаз се принуди да извади нападателя си Милот Рашица и да пусне на негово място резервата Ерсин Дестаноглу.

Новият човек под рамката на вратата се справи убедително в следващия четвърт час и запази вратата си чиста от ново попадение преди почивката.

Час след началото целият щаб на Бешикташ бе изправен на крак, след като Амир Хаджиахметович събори противников играч в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. След преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR обаче 11-метровият наказателен удар бе отменен.

Гостите се възползваха от това и десетина минути по-късно успяха да изравнят. Валентин Розие намери непокрит в наказателното поле Алекс Окслейд - Чембърлейн, който засече и прокара токата във вратата, пазена от Фернандо Муслера.

Играчите на Галатасарай можеха да съжаляват за аристократичните си пропуски горчиво след няколко опасно центриране на Хаджиахметович от корнер, но това не се случи. В крайна сметка късметът се усмихна на домакините и в 80-ата минута същият Хаджиахметович, който пропусна да се превърне в герой, игра с ръка в собственото си наказателно поле и съдията посочи бялата точка. Този път нарушението бе редовно и Мауро Икарди бе безкомпромисен, реализирайки дузпата за крайното 2:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация