Цели осем гола в мача на Ботев Враца срещу Ботев Пловдив

16:24
Цели осем гола в мача на Ботев Враца срещу Ботев Пловдив

Ботев Враца и Ботев Пловдив сътвориха истинско голово зрелище на стадион "Христо Ботев", като си вкараха цели 8 гола в двубой от 14-ия кръг на efbet Лига. В крайна сметка гостите от Пловдив победиха с 5:3 и грабнаха изключително важни три точки. Това е и най-резултатният мач досега в родния ни елит през този сезон. И двата тима показаха доста атрактивен и атакуващ футбол с немалко грешки в защита, което доведе до головото шоу. Още в 3-ата минута Браян Переа откри за домакините, но само две по-късно Янис Карабельов изравни. В 26-ата минута Фаустас Степонавичус направи 2:1, а малко след началото на второто полувреме Марко Мажуга също вкара (50'). В 55-ата минута Емануел Уме вкара трети гол за пловдивчани, но Браян Переа от дузпа реализира второто си попадение в срещата и отново върна равенството (63'). С голове на Емануел Уме (77') и Антоан Бароан (80') обаче гостите постигнаха победата.

Двубоят започна по перфектен начин за домакините, които откриха още в 3-ата минута. Момчил Цветанов центрира отляво, намери Марко Мажуга на далечния край, а той отправи удар с глава. Ханкич успя да се намеси и изби топката, но тя попадна право в краката на Переа, който атрактивно от близка дистанция и на празна врата вкара. 

Само 2 минути по-късно обаче гостите се върнаха в мача. Антонио Калдерон пусна хубав извеждащ пас към Янис Карабельов. Бившият национал остана сам срещу Рубио, финтира покрай него и на опразнената врата реализира за 1:1.

В следващите минути двата отбора продължиха да играят на високо темпо, като атаки се развиваха ту пред едната, ту пред другата врата. В 16-ата минута Цветанов стреля добре от дистанция, но Ханкич изби.

В 26-ата минута резултатът стана 1:2. При една от атаките на пловдивчани Бароан получи отляво и отправи перфектно центриране, успоредно на голлинията. Степонавичус се оказа на точното място, протегна крак и отбеляза от близка дистанция, за да направи пълен обрат.

До края на полувремето повече интересни ситуации не се създадоха. Така след доста динамични първи 45 минути Ботев (Пд) се оттегли с гол аванс на почивката.

Второто полувреме стартира по същия начин като първото - с ранен гол. В 50-ата минута Момчил Цветанов получи отляво и центрира по земя успоредно на голлинията. Там Марко Мажуга се оказа най-съобразителен, подложи крак и отбеляза попадение, идентично на това на Степанавичус - 2:2.

Само 5 минути по-късно "канарчетата" отново излязоха напред в резултата. Емануел Уме получи в близост до средата на терена, напредна добре на скорост и от далечно разстояние стреля. Рубио скочи да спасява, но ударът на нигериеца беше добър и с помощта на гредата топката се оплете в мрежата - 2:3.

Малко по-късно нова грешка в защитата доведе до това Антоан Бароан да се озове сам срещу вратаря на врачани. Единствено добрата намеса на бренител на "зелените" в последния момент предотврати това нападателят на пловдивчани да вкара четвърти гол във вратата на домакините. В 59-ата минута Карабельов свали с гърди на Ивелин Попов, който с прекрасно воле пробва рефлексите на Рубио. Стражът обаче се намеси добре и изби. 

В 61-ата минута огромна грешка в защитата на гостите доведе до дузпа за Ботев (Враца). Константинос Балоянис абсолютно непритесняван се опита да овладее висока топка на гърди в собственото си наказателно поле, но си помогна с ръка. Това накара главният съдия директно да посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Браян Переа, който не сбърка и отново изравни резултата - 3:3.

В 77-ата минута Емануел Уме получи хубав пас отляво, овладя добре, напредна и от границата на наказателното поле с плътен изстрел прониза вратата на домакините за четвърти път - 3:4.

Головете не спряха да валят и в 80-ата минута резултатът стана 3:5. Антоан Бароан вкара изключително красиво попадение, след като от доста сериозна дистанция стреля директно от въздуха с неудобния си десен крак и намери горния ъгъл на мрежата.

До края на мача домакините натиснаха своя опонент, но така и не стигнаха до четвърто попадение. Така гостите се прибират с пълен актив от точки в Пловдив.

С тази победа "канарчетата" събират 15 точки и се намират на 11-ото място в класирането. Врачани са 14-ти с 10 пункта.

БОТЕВ ВРАЦА 3:5 БОТЕВ ПЛОВДИВ

1:0 Браян Переа 3'
1:1 Янис Карабельов 5'
1:2 Фаустас Степонавичус 26'
2:2 Марко Мажуга 50'
2:3 Емануел Уме 55'
3:3 Браян Переа 63'-д. 
3:4 Емануел Уме 77'
3:5 Антоан Бароан 80'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация