Берое излъга Локомотив Пловдив на "Лаута"

00:01
Берое излъга Локомотив Пловдив на "Лаута"

Берое изигра силен мач на "Лаута" и победи лидера Локомотив Пловдив с 2:1 в среща от 14-ия кръг на efbet Лига. Вини Тирбулет (29) даде тон за гостите, а Сантиаго Годой (42) удвои. Димитър Илиев (90+5) вкара почетния гол за домакините. Поражението е второ в последните три шампионатни мача за "смърфовете" след загубата от ЦСКА - София с 0:2 и равенството с Черно море 2:2. Въпреки това Локомотив все още е на първо място във временното класиране, но това може да се промени, ако Черно море запише положителен резултат срещу Левски през уикенда. От своя страна Берое прекъсна дълга серия без победа, като последната такава дойде на 19-и август срещу тима на Славия, когато заралии победиха "белите" с 3:0 под ръководството на бившия наставник Густаво Араголаса.

В 5-ата минута Родриго Ачинели не действа по най-добрия начин при изсипана в наказателното поле топка, но Хорхе Сегура, от чиста позиция, пропусна да се разпише в опразнената врата. Малко след това обаче стражът на гостите се реваншира, след като отрази последователно удари на Джовани и Бабакар Дион.

Между 18-ата ли 19-ата минута на срещата феновете на Локомотив започнаха да скандират срещу БФС с викове "Оставка". Привържениците на Берое пък опънаха транспарант със задраскана емблема на футболния съюз, придружена с текст "Оставка". В 23-ата минута Густаво Каскардо опита центриране, което се превърна в коварен удар. Топката срещна напречната греда на вратата зад Динко Хоркаш. 

В 28-ата минута Берое изпълни много бързо тъч, което позволи на Франциско Политино да надбяга Ангел Лясков по левия тъч и да стигне до голлинията. Политино шутира, но Динко Хоркаш се намеси, парирайки в корнер. От последвалия ъглов удар гостите от Стара Загора стигнаха до гол. Точен за заралии беше Вини Тирбулет. Хорхе Сегура не отскочи добре, а топката падна точно пред Тирбулет, който с безпощаден удар от близка дистанция не остави шансове за намеса на Хоркаш.

Само три минути по-късно авансът на Берое можеше да бъде заличен. Центриране от десния фланг към втора греда изненада неочакващия това подаване Георги Минчев. Нападателят се размина с топката, а след това осъществи много слаб контакт с нея, който не бе достатъчен да я прати в мрежата.

Локомотив вдигна оборотите, но в рамките на две минути удари на Димитър Илиев, Евандро и Джовани бяха блокирани. В 40-ата минута Берое организира страхотна атака. Политино и Тирбулет комбинираха помежду си, а последният излезе на голова позиция. Последва силен удар с левия крак, при който Динко Хоркаш показа котешки рефлекс и изби топката в корнер. 

В крайна сметка Берое стигна до втори гол още преди края на първото полувреме. Този път Тирбулет подаде към втора греда към Сантиаго Годой, който изпревари Ангел Лясков. Останаха сериозни съмнения, че Годой е в положение на засада в момента на подаването, но след дълго преразглеждане на ситуацията от ВАР голът бе зачетен.

В 59-ата минута Локомотив пропусна добра възможност да намали изоставането си. Влезлият малко преди това Петър Андреев проби, влезе в наказателното поле и стигна до аутлинията. Последва много остро центриране към свободния Димитър Илиев, който отклони топката, но над вратата. Кълбото по-скоро се отби в капитана на Локомотив. Малко след това Георги Минчев стреля в аут.

В 77-ата минута Алфа Конте разочарова всички фенове на Локомотив с опита си да стреля към далечния ъгъл на вратата. В добавеното време мачът стана изключително интересен, защото първо удар на Георги Минчев срещна гредата, а минута по-късно капитанът Димитър Илиев върна едно попадение. Ангел Лясков центрира в наказателното поле, Георги Минчев свали с глава към Димитър Илиев, който не сбърка.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:2 БЕРОЕ

0:1 Вини Тирбулет 29'
0:2 Сантиаго Годой 42'
1:2 Димитър Илиев 90'+5

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация