Ковачев: В Русия имат много високи критерии за футболистите

14:38
Ковачев: В Русия имат много високи критерии за футболистите

Специално за Sportal.bg Светослав Ковачев, който от този сезон носи екипа на Ахмат, сподели за впечатленията си от Висшата лига на Русия. Младият нападател разкри и за бъдещите си планове във футбола. Ето и какво сподели Светослав Ковачев:

- Светльо, от този сезон се състезаваш във Висшата лига на Русия. Разкажи ни малко повече - как се стигна до трансфера ти в Ахмат, имаше ли интерес от други отбори към теб? 

Да, вече два месеца съм в Руската Висша лига. До трансфера се стигна доста бързо. Ръководството на Арда ми съобщи, че имат интерес от Ахмат. И с взаимно съгласие нещата се случиха по този начин.

- Какви са първите ти впечатления от руския футбол, има ли разлики между него и българското първенство?

Да, разбира се, че има разлика. Впечатлен съм от базите и стадионите на отборите. Тук имат много високи критерии за футболистите. Разчитат на физически и тактически футбол.

- Вече имаш и попадения с екипа на Ахмат. Успя да отбележиш срещу традиционно силни отбори, като Зенит и Динамо (Москва), разкажи ни малко повече за тези двубои?

Бях много щастлив от този факт. Да, Динамо Москва и Зенит са изключително силни отбори в Русия. И това ми донесе много увереност.

- Какви цели си си поставил с отбора на Ахмат? Отборът редува силни със слаби двубои.

Моята цел е да играя всеки мач и да помагам на отбора да побеждава.

- Кои според теб са най-добрите отбори във Висшата лига?

Според мен най-силно представящите се отбори са Краснодар и Зенит.

- Къде би искал да продължиш кариерата си след Русия?

Всеки футболист би искал да играе в най-добрите първенства, както и аз, но времето ще покаже.

- Твои бивши съотборници от Арда получиха повиквателни в националния отбор. Смяташ ли, че ако и ти беше останал, щеше да получиш, и дали при добро представяне с екипа на Ахмат може да се стигне до такава?

Радвам се за моите съотборници. Няма как да знам дали щях да получа повиквателна в националния отбор. Както и при добро представяне с Ахмат, това също може само да се гадае.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация