Меси поведе Аржентина към нови три точки със суха мрежа (видео)

07:39
Меси поведе Аржентина към нови три точки със суха мрежа (видео)

Аржентина продължава перфектния си ход в световните квалификации. Съставът на Лионел Скалони победи с 2:0 като гост Перу и записа 4-ти пореден успех, като още няма допуснато попадение. И двата гола за "албиселесте" реализира Лионел Меси. Той откри резултата в 32-ата минута, а в края на първото полувреме удвои аванса на "гаучосите". Меси можеше да запише и хеттрик, но негов гол след почивката беше отменен заради засада.


Дълго време Аржентина не успяваше да пробие сгъстената защита на домакините. В 32-ата минута обаче перфектна контра на световните шампиони завърши с гол. Енцо Фернандес подаде към Нико Гонсалес на левия фланг, а той центрира към Меси и "десетката" на световните шампиони с едно докосване прати топката в мрежата.


Малко след гола Гонсало Монтиел се контузи и вместо него в игра влезе Лукас Мартинес Куарта. В 42-ата минута Енцо Фернандес намери в наказателното поле Меси, който без проблеми удвои преднината на Аржентина. Това беше гол номер 106 за Лео в 177-ия му мач с екипа на националния отбор.


Второто полувреме в Лима започна с 4 смени в състава на Перу. Отборът на Хуан Рейносо се опита да действа по-офанзивно, но за аржентинците не беше трудно да разиграват топката и да изнервят съперника си. В 57-ата минута Меси още веднъж наказа лошата подредба в защитата на "инките", но след намесата на ВАР попадението беше отменено заради засада.


Срещата ще се запомни и с нахлуването на терена на фен на домакините, който искаше да се докосне до Меси. Младежът обаче бързо беше спрян от стюардите. В заключителните минути не се случи нищо интересно и Аржентина прибра нови три точки, с които увеличи аванса си си в класирането пред Уругвай, Бразилия и Венецуела.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация