След 37 поредни мача без загуба, Бразилия преклони глава в Монтевидео (видео)

06:29
След 37 поредни мача без загуба, Бразилия преклони глава в Монтевидео (видео)

Уругвай се наложи с 2:0 над Бразилия в среща от 4-ия кръг на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Точни за домакините бяха Дарвин Нунес (42') и Николас де ла Крус (77'). Това беше втора поредна грешна стъпка за "селесао" след равенството у дома срещу Венецуела преди седмица. Отборът на Фернандо Динис остана със 7 точки, колкото вече имат и "урусите", а лидер с пълен актив от 12 точки е световният шампион Аржентина.


Поражението в Монтевидео сложи край на рекордната серия на Бразилия от 37 поредни мача без загуба в световните квалификации. Тимът имаше 28 победи и 9 равенства преди да отстъпи на "Сентенарио" в Монтевидео. Уругвай пък записа първа победа над бразилците от 2001 година насам.


Двубоят не предложи очакваното зрелище, особено до почивката. В първите 40 минути никой от съперниците не отправи удар, но за сметка на това бяха извършени цели 17 нарушения. Уругвайците успяха да открият резултата с първия си изстрел в мача. Максимилиано Араухо проби по левия фланг и центрира, а Дарвин Нунес засече топката с летящ плонж с глава и вдигна на крака феновете на "ла селесте".


Това беше само началото на проблемите за Бразилия. Секунди преди почивката Неймар стъпи накриво и се хвана за коляното. Звездата на "селесао" видимо изпитваше сериозна болка и не можа да продължи. Докато го изнасяха от терена с носилка, нападателят не успя да скрие сълзите си.


През второто полувреме бразилците опитаха да променят хода на двубоя. Родриго уцели гредата от пряк свободен удар, а съотборникът му в Реал Мадрид Винисиус Жуниор на два пъти пропусна от удобни позиции. Появилият се на мястото на Неймар Ришарлисон беше активен, но отново не съумя да се разпише.


Така се стигна до 77-ата минута и второто попадение във вратата на Едерсон. Голямата заслуга за него отново беше на Дарвин Нунес. Нападателят на Ливърпул се пребори с двама противникови футболисти и от самата аутлиния продължи топката към Де ла Крус, за когото остана по-лесното. 


Въпреки че имаше по-голямо притежание на топката (59%), Бразилия завърши срещата с едва 2 изстрела и нито един от тях не беше точен. Следващият двубой на "селесао" в световните квалификации е гостуване на Колумбия на 17 ноември. На същата дата Уругвай ще премери сили с Аржентина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация