Какво е да пазиш най-популярната личност в Близкия Изток? Говори бодигардът на Мо Салах

23:54
Какво е да пазиш най-популярната личност в Близкия Изток? Говори бодигардът на Мо Салах

Да пази Мохамед Салах от натрапници далеч не е единствената задача на неговия личен бодигард. Охранителят е длъжен да проверява всеки подарък, който получава звездата на Ливърпул. И да се уверява, че пратката няма да го убие. 31-годишният Салах е изключително популярен в цял свят, особено в Близкия изток. 

Последователите му в Инстаграм са над 62 млн. и много от тях искат да демонстрират подкрепата си с подаръци. Преди Салах да разкъса опаковъчната хартия, охранителят му Карим Абду трябва да се увери, че съдържанието не е опасно. 

"Всички подаръци трябва да бъдат сканирани. Никога не знаеш какво има вътре. Може да е нещо, което да го разболее или да го убие", обяснява Абду. 

В миналото той е охранявал други звезди като Роберто Карлос, Алесандро Дел Пиеро и Анхел Ди Мария. Като бивш шеф по сигурността на египетския национален отбор сега логично работи със сънародника си Салах. 

Двамата се познават от близо десетилетие. Абду живя и в Италия, за да се грижи за нападателя по време на престоя му в Рома. Именно експертът по охрана на спортни звезди се грижи Салах да остане невидим при престоите си в Египет, където феновете са луди по него. 

"Той е призрак, не може да бъде видян. Веднъж отиде да се моли в джамия. Никой не знаеше къде живее, но някой го проследи и публикува адреса му е WhatsApp група. След 5 минути пред къщата му се появиха 20 000 души.", разказва Абду.

Охранителят споделя, че най-трудна е била задачата му след спечелването на Шампионската лига с Ливърпул през 2019 г. 

"Снимката му беше във всяка египетска медия - телевизия, вестник, сайт. Мо трябваше да си стои вкъщи, защото всички изходи бяха блокирани от тълпите."

Абду разкрива, че феновете редовно пишат традиционни хартиени писма на Салах с молба за помощ. 

"Смятат, че той ще разреши всичките им проблеми. Дал е милиони за болни хора. Купува линейки. Помогна на хора, които нямат пари да се оженят, да платят сметките си или да се оперират".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация