ПСЖ с пореден опит да обвърже Мбапе с нов контракт

08:49
ПСЖ с пореден опит да обвърже Мбапе с нов контракт

Пари Сен Жермен възнамерява да предложи нов договор на Килиан Мбапе, въпреки вероятността той да бъде отхвърлен от нападателя.


Скоро след края на миналия сезон стана ясно, че френският национал е информирал служители на ПСЖ, че възнамерява да напусне Парк де Пренс със свободен трансфер през 2024 г. Това решение, незабавно бе оспорено от ПСЖ, който се надяваше, че техният най-ценен актив ще подпише поне едногодишно удължаване, за да е сигурно, че няма да го загубят без пари. В резултат на това настъпи безизходица, която доведе до изгонването на играча от състава на първия отбор, но по-късно той беше реинтегриран в началото на кампанията.


Откакто се завърна в състава Мбапе се представя изключителло силно и има осем гола от девет мача. Въпреки това остават спекулациите, че той ще подпише с Реал Мадрид през юли, като 24-годишния футболист официално ще може да стори това още през януари.


Според "Sport" обаче в ПСЖ все още се надяват да убедят играча да поднови договора си по някакъв начин, дори и да е само до 2025 г. Офертата за едногодишно удължаване ще бъде представена на Мбапе още следващата седмица с надеждата, че има свобода на действие за положителни преговори. Ако нападателят за пореден път отхвърли тези условия, индикацията е, че ПСЖ ще приеме поражението си в опита си да го задържи състава си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация