Терористичен акт прекрати мача между Белгия и Швеция

00:55
Терористичен акт прекрати мача между Белгия и Швеция

Квалификацията между Белгия и Швеция за Евро 2024 беше прекратена на полувремето, след като двама души бяха застреляни в Брюксел преди мача. Премиерът на Белгия Александър де Кро потвърди, че двамата застреляни в понеделник вечерта са шведски граждани. Първоначалните информации от Брюксел твърдят, че те са били облечени с шведски футболни фланелки, като стрелбата е станала в 19:15 часа местно време на около пет километра от стадион "Крал Бодуен", където двата тима започнаха мача малко по-късно. Твърди се, че извършителят е от "Ислямска държава".

Шведските футболисти са обявили, че не искат да продължат да играят, след като са научили новината в паузата на мача. Това е довело и до прекратяване на срещата при резултат 1:1 след 45 минути.

Виктор Гьокереш бе открил резултата за Швеция в 15-ата минута, а Ромелу Лукаку изравни от дузпа в 31-вата минута.

На полувремето представители на Белгия и Швеция, както и официалните лица са провели разговор, на който е било решено срещата да бъде прекратена. Дикторът на стадион "Крал Бодуен" пък предупреди шведските запалянковци да бъдат много внимателни при излизането от стадиона и придвижването си по улиците на града и да не носят фланелки с цветовете на националния си отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация