Тотнъм вади 50 милиона евро за мексикански голаджия

08:01
Тотнъм вади 50 милиона евро за мексикански голаджия

Тотнъм обмисля да предложи 50 милиона евро за нападателя на Фейенорд Сантяго Хименес. 22-годишният футбоилист е привлякъл вниманието на "шпорите" със силните си игри за Фейенорд, който има 35 гола и 5 асистенции в 54 мача за настоящия си отбор, откакто премина в Нидерландия от Круз Асул миналата година.


Фейенорд има договор с нападателя до юни 2027 г., но в клуба са наясно, че ще им бъде трудно да го задържат поради нарастващия интерес към него. Смята се, че още Реал Мадрид, Борусия (Дортмунд) и Интер се интересуват от закупуването на нападателя по време на трансферния прозорец следващото лято.


Според информация на "La Repubblica", Тотнъм също има желание да вземе този футболист, като тимът от Северен Лондон все още търси да привлече заместник на Хари Кейн след преминаването на капитана на Англия в Байерн (Мюнхен). Твърди се още, че Фейенорд би изслушал оферти от около 50 милиона евро (43 милиона британски лири) за мексиканеца, който е отбелязал четири пъти в 21 мача за страната си.


Тотнъм се представя доста силно от началото на сезона, като Хюн-Мин Сон влезе в ролята на централен нападател и се справя повече от добре със своите 6 гола в 9 мача. Въпреки това в клуба смятат, че е добре да имат още един играч за върха на атаката и са хвърлили око именно на Хименес. "Шпорите" обаче трябва да бъдат доста настоятелни, а вероятно ще трябва да си гарантират участие в Шампионската лига, ако искат да убедят мексиканеца да избере тяхната оферта пред тази на останалите европейски грандове, които напират за подписа му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация