Рейнджърс обяви новия си треньор

17:20
Рейнджърс обяви новия си треньор

Рейджърс обяви официално назначението на Филип Клеман, който ще бъде новият мениджър на клуба. 49-годишният белгиец за последно води Монако, но напусна през лятото, като сега ще наследи Майкъл Бийл начело на шотландския гранд. Бившият белгийски национал ще подпише за три години и половина с Рейнджърс.

През треньорската си кариера Клеман печели три поредни шампионски титли на Белгия - първо с Генк, а след това два пъти с Брюж в периода 2019-2021 г.

Самият Клеман заяви: "За мен е чест да бъда назначен за нов мениджър на Рейнджърс и бих искал да благодаря на борда на директорите, че ми предостави тази възможност. Изключително съм развълнуван от този шанс да постигна успехи в един от най-емблематичните клубове в Европа в четири състезания през оставащото до края на този сезон и след това. Очаквам с нетърпение да се срещна с играчите през следващите дни и да се запозная с нашите привърженици на домакинския мач с Хибърниън следващата събота, тъй като заедно сме се заели да създадем успешен и печеливш Рейнджърс".

В момента тимът е на второ място в шотландската Премиършип, на 7 точки зад лидера Селтик след изиграни осем срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация