Азербайджан с дълго чакан успех срещу Естония

23:29
Азербайджан с дълго чакан успех срещу Естония

Азербайджан спечели първата си победа в квалификациите за Евро 2024 догодина в Германия, като надделя с 0:2 в гостуването си на Естония. И двете попадения в срещата паднаха през първата част и бяха дело на Турал Байрамов (9’) и Рамил Шейдаев (45’ дузпа). Това допълнително влоши лошата ситуация за домакините, които нямат победа вече над седем часа футбол. За гостите пък това бе първи успех в европейска квалификация от 2015-а година.

Азербайджан излезе напред в резултата още при изтичането на първите десет минути на двубоя, когато след отлична многоходова атака в крайна сметка топката бе центрирана отляво, а останалият непокрит Турал Байрамов реализира с глава за 0:1.

Футболистите на домакините отговориха с малко по-активна игра в предни позиции, а в 36-ата минута Маркус Поом отправи отличен удар извън наказателното поле, но Шахрудин Махмадалиев направи отлично спасяване. В добавеното време гостите имаха сериозни претенции за дузпа след изпълнение на корнер за игра с ръка. Съдията бе привикан да гледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка.

В началото на втората част двата тима си размениха по един по-опасен удар. Малко преди изтичането на час игра отново възпитаниците на Джованни Де Биази отново стигнаха до добър изстрел, но Карл Хейн също показа, че следи играта и спаси. Играчите на Естония постепенно набраха самочувствие и започнаха да играят по-добре. В 69-ата минута Хенри Аниер стреля много опасно, но отново Махмадалиев спаси.

С тази победа Азербайджан е на предпоследното място в група F с четири точки, а Естония е на последното място с едва една точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация