16-годишен поведе Еквадор към успех срещу Боливия (видео)

07:54
16-годишен поведе Еквадор към успех срещу Боливия (видео)

Еквадор записа втора победа от началото на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Съставът на Феликс Санчес се наложи с 2:1 при гостуването си на Боливия и вече има 6 точки. Решаващото попаденив вкара резервата Кевин Родригес дълбоко в добавеното време.


Титуляр за Еквадор беше бившият нападател на ЦСКА - София Жорди Кайседо. Нападателят прави силен сезон с екипа на мексиканския Атлас и се завърна в националния отбор след пауза от повече от година.


Резултата в полза на Еквадор откри 16-годишният Кендри Паес в 45-ата минута. Халфът на Индепендиенте дел Вале получи извеждащо подаване от Мойсес Кайседо и технично преодоля стража на домакините Гийермо Вискара. По този начин той стана най-младият автор на попадение в квалификациите за Световно първенство в Южна Америка.


Домакините се окопитиха през второто полувреме и създадоха няколко много опасни положения пред вратата на Мойсес Рамирес. В 83-ата минута те изравниха с точен изстрел на Родриго Рамайо, а малко преди това гол на звездата на Еквадор Енер Валенсия беше отменен заради засада.


Развръзката настъпи в добавеното време, когато защитник на Боливия сгреши фатално и не успя да пресече паса на Мойсес Кайседо към Кевин Родригес. Халфът овладя топката и донесе победата на тима си, а боливийците останаха на дъното в класирането без спечелена точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация