Аржентина с нов триумф по пътя към Мондиал 2026 (видео)

07:25
Аржентина с нов триумф по пътя към Мондиал 2026 (видео)

Световният шампион Аржентина не допусна грешна стъпка и в третия си мач от квалификациите за Мондиал 2026. "Гаучосите" се наложиха над Парагвай с 1:0 и събраха пълен актив от 9 точки, като още не са получили попадение във вратата си. Точен за минималния успех на "Монументал" в Буенос Айрес беше капитанът Николас Отаменди още в 3-ата минута.

 

Селекционерът на "албиселесте" Лионел Скалони остави Лионел Меси на пейката. Звездата на домакините доскоро се възстановяваше от контузия и не бе готов за 90 минути. Той се появи на терена малко след началото на второто полувреме и на два пъти уцели гредите.


"Гаучосите" нямаха нужда от много време, за да излязат напред в резултата. Още в 3-ата минута Де Пол центрира от корнер и капитанът Отаменди от воле прати топката в мрежата. Опитният защитник беше оставен непокрит и наказа грешката на парагвайската защита. 


Последваха нови аржентински атаки, които можеха да сложат край на интригата в съвсем ранна фаза от двубоя. Домакините властваха в централната зона, но им липсваше прецизност при завършващите подавания.


В 43-ата минута Де Пол стреля силно и нацели дясната греда. Гостите рядко преминаваха в противниковата половина и не отправиха нито един точен удар към вратата, пазена от Емилиано Мартинес.


След почивката "гуараните" заиграха по-смело. Рамон Соса имаше отлична възможност да изравни, но шутира встрани от целта след скоростна атака, изнанадала защитата на Аржентина


Меси се появи на терена в 54-ата минута вместо Хулиан Алварес. Всяка атака на домакините преминаваше през "десетката" на световните шампиони. В 68-ата минута Де Пол отново беше близо до гола, но Карлос Мигел се намеси добре. 


Меси можеше да вкара попадение директно от корнер, но вратарят на Парагвай докосна топката достатъчно, за да я отклони в напречната греда. В 85-ата минута Лаутаро Мартинес напомни за себе си, като технично се освободи в наказателното поле и стреля, но над вратата. Малко след това Нико Гонсалес получи пас от Меси и отправи удар по диагонала, но вратарят на гостите отново спаси.


В добавеното време Меси си спечели нарушение на границата на наказателното поле и технично завъртя топката, но и този път гредата помогна на гостите. 


Аржентина има 9 точки и голова разлика 5:0, с които оглавява таблицата. Парагвай пък е само с 1 точка след три изиграни мача и е един от двата отбора без отбелязано попадение до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация