След 15 поредни домакински победи, Бразилия стъпи накриво срещу Венецуела (видео)

07:08
След 15 поредни домакински победи, Бразилия стъпи накриво срещу Венецуела (видео)

Бразилия сензационно се провали в домакинството си на Венецуела от третия кръг на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Мачът между двата тима на "Арена Пантанал" в Куяба завърши 1:1 и "селесао" отстъпи лидерската позиция в класирането на Аржентина, която единствена е с пълен актив от 9 точки.


Габриел Магаляеш откри за Бразилия в 50-ата минута след асистенция на Неймар, а малко по-късно гол на Винисиус Жуниор беше отменен заради засада. В 85-ата минута нападателят на Венецуела Едуардо Бело изравни с изключително красиво попадение. Той получи пас от десния фланг от Жеферсон Саварино и с ножичен удар прати топката във вратата на Едерсон.


Бразилците могат да съжаляват за пропуските си, особено през второто полувреме. Неймар демонстрира отлична форма и направи серия от майсторски отигравания, но въпреки това петкратните световни шампиони прекъснаха серията си от 15 поредни домакински победи.


До почивката домакините играха вяло и чистите положения пред вратата на Рафаел Ромо не бяха много. Удар на Неймар профуча над вратата, а стражът на Венецуела изби силен шут на Каземиро. Гостите разчитаха основно на центрирания към тарана Хосе Саломон Рондон, който създаде доста проблеми на Маркиньос и Габриел Магаляеш.


В 42-ата минута защитникът на домакините Данило се контузи и беше замемен принудително, а вместо него в игра влезе Ян Коуто.


В началото на втората част Габриел засече с глава центриране от корнер на Неймар и отбеляза първия си гол за националния отбор. Малко по-късно Неймар завърши с неточен удар хубава контра на Бразилия. Сериозен пропуск сътвори и Родриго.


Венецуела погледна по-смело в атака в последния четвърт час. Предупредителният сигнал дойде с опасен удар на Уилкер Анхел, отразен от Едерсон. Пет минути преди края на редовното време резервата Бело посрещна с акробатично изпълнение центрираната от десния фланг топка и донесе равенството на Венецуела.


Бразилците опитаха да отговорят, но до края оставаше малко време, а и гостите не допуснаха грешки в защита. Съставът на аржентинския специалист Фернандо Батиста се прибра в половината си и умело накъса играта в заключителните минути.


В продължението на двубоя се стигна до няколко статични положения пред вратата на Ромо, но нито едно от тях не доведе до реална голова опасност.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация