Мани Пакиао мечтае за олимпийска титла

14:47
Мани Пакиао мечтае за олимпийска титла

От Филипините са изпратили "специална молба" до Международния олимпийски комитет, за да може боксьорът Мани Пакиао да участва на Олимпийските игри в Париж през 2024, тъй като спортистът е надхвърлил възрастовата граница, съобщи АФП.

44-годишният Пакиао се оттегли от професионалния бокс през 2021, като се опита безуспешно да стане президент на Филипините. Възрастовата граница в бокса е 40 години. Президентът на Филипинския олимпийски комитет Ейбрахам Толентино разкри пред агенцията, че е изпратил писмо до МОК преди две седмици, за да поиска специално изключение за Пакиао.

Универсалните места са запазени за спортисти от страни, които имат трудности да участват на Олимпиадата чрез нормалните квалификации. МОК обяви, че има девет подобни места за бокса в Париж - пет за жени и четири за мъже.

Имената на боксьорите, които ще получат специален статут, ще бъдат обявени на 7 юни 2024. "Той е в добра физическа форма, по-добра от други спортисти", увери Толентино, описвайки Пакиао като "икона на бокса".

Да се бие в Париж ще позволи на спортиста да осъществи една от мечтите на живота си - да спечели златен олимпийски медал, довери самият Мани Пакиао. Той има множество световни титли в шест различни категории, но никога не е участвал на Олимпийски игри. Филипинецът увери, че "се чувства на 30 или 28 години".

Мани Пакиао се надява да участва в демонстративни мачове в Япония и Тайланд следващия месец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация