Хебър с изразителна победа като гост на Етър

21:56
Хебър с изразителна победа като гост на Етър

Отборът на Хебър победи като гост с 5:2 Етър в интересен двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. С този успех тимът от Пазарджик прекъсва серията си от шест поредни срещи, в които не познаваше вкуса на победата. Георги Николов вкара рано-рано в мача (4’), но след това домакините успяха да обърнат чрез Ивайло Димитров (12’) и Шахредин Букхолда (34’). В края на първата част обаче Николов заби втори гол за гостите (45+1’) и така на почивката резултатът бе равен. През второто полувреме обаче “зелените”, които днес играха с бели екипи, не оставиха шансове на великотърновци и забиха нови три попадения, дело на Николас Пенев (49’), Ангел Бастунов (53’) и Роберт Мазан (70’). В 77-ата минута голмайсторът Николов бе изгонен с директен червен картон, но това не попречи на Хебър да си тръгне с трите точки от "Ивайло". Така Светослав Петров, за когото това бе дебют начело на “виолетовите”, стартира с тежка загуба с отбора Етър.

Двубоят започна по перфектния начин за гостите, които още в 4-ата минута откриха. Хебър получи правото да изпълни корнер и след кратко разиграване Николас Пенев получи вляво. Крилото центрира по перфектен начин към далечния край на вратата, а там Георги Николов засече добре с глава и отбеляза за 0:1.

Само 8 минути по-късно домакините се върнаха в мача. Илкер Будинов отправи хубаво центриране от корнер, което кацна точно на главата на Ивайло Димитров. Нападателят успя да стреля и прати топката в мрежата на гостите за 1:1.

След като двата тима си размениха по едно попадение с първите си удари към вратата на опонента, последваха по-спокойни минути, в които не се създаваха интересни положения. В 24-ата минута Будинов получи отдясно и опита шут от границата на наказателното поле, но в аут.

В 34-ата минута “болярите” стигнаха до пълния обрат. При една от атаките си Илкер Будинов получи отдясно и напредна с топка в крака. Бившият футболист на Лудогорец центрира по земя към точката за изпълнение на дузпа, а там Шахредин Букхолда с много прецизен удар разпечата вратата на Хебър за втори път - 2:1.

Във финалните секунди на първата част Хебър успя да изравни. При бърза контраатака Роберт Мазан получи вляво и центрира по земя към наказателното поле. Голмайсторът Георги Николов засече подаването и вкара второто си попадение в срещата, за да направи резултата 2:2.

Второто полувреме започна по прекрасен начин за гостите, които успяха да осъществят нов обрат в срещата. Отново Роберт Мазан се отчете с астистенция, след като центрира отляво, но този път Николас Пенев беше този, който засече подаването и вкара за 2:3.

Няколко минути по-късно гостите сякаш решиха всичко в срещата. Карлос Охене се пребори добре отдясно и направи хубав пробив по фланга. След това халфът центрира към наказателното поле, а там няколко футболисти се разминаха с топката, която в крайна сметка стигна до Ангел Бастунов. Нападателят стреля добре и вкара четвърти гол във врата на Етър - 2:4.

След няколко спокойни минути, в които двата тима не създадоха нищо интересно, дойде 70-ата. Тогава Мартин Михайлов отправи високо центриране отдясно към далечния край на вратата. Там Роберт Мазан пое, стреля директно от въздуха и от малък ъгъл наниза пети гол на домакините - 2:5.

Пет минути по-късно се стигна до интересна ситуация в наказателното поле на Хебър. При подготовката за изпълнение на корнер от страна на Етър се стигна до сблъсък между Георги Николов и Мартин Моран. Първоначално главният съдия само предупреди двамата, но след това бе привикан от ВАР да разгледа отново ситуацията. На повторенията се видя, че нападателят на гостите удря с лакът лицето на футболиста на домакините, което накара реферът да му покаже директен червен картон. Така в 77-ата минута тимът от Пазарджик остана с десет души на терена. Ситуацията обаче се разви при спряна игра и затова домакините не получиха дузпа.

До края на двубоя Етър се опита да натисне своя противник, но това не даде желания резултат. Така Хебър си тръгна с трите точки от Велико Търново и записа най-убедителния си успех, откакто се завърнаха в елита.

В класирането пазарджиклии са с актив от 16 точки и заемат към момента деветата позиция. Етър е последен с едва 4 пункта, на 4 зад Славия, и с цели 26 допуснати гола в своята врата.

ЕТЪР 2:5 ХЕБЪР

0:1 Георги Николов 4'
1:1 Ивайло Димитров 12'
2:1 Шахредин Букхолда 34
2:2 Георги Николов 45'+1
2:3 Николас Пенев 49'
2:4 Ангел Бастунов 53'
2:5 Роберт Мазан 70'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация