Още един европейски провал за Лудогорец

21:23
Още един европейски провал за Лудогорец

Лудогорец отстъпи на Динамо Минск с 0:2 в мач-реванш от елиминационната фаза на Младежката лигана УЕФА. Трофим Мелниченко откри резултата в 11-ата минута, а Максим Будко (67') удвои от дузпа през второто полувреме. Първият двубой завърши с минимален успех за "орлите" и по този начин с общ резултат 1:2 разградчани напускат надпреварата. Българският тим има за какво да съжалява, след като при 0:1 Георги Караиванов пропусна от бялата точка.

В следващата фаза на турнира беласурите ще срещнат някой измежду Майнц и Марибор.

Мачът започна с атаки и за двата отбора, а Динамо поведе в 11-ата минута, когато се стигна до разбъркване в наказателното поле на разградчани. Трофим Мелниченко се оказа най-съобразителен в създалата се ситуация и се разписа - 0:1.

Лудогорец отговори с хубава комбинация между Йоан Йорданов и Константин Димитров, а последният стреля по диагонала, но противниковият страж реагира добре и изби в корнер. От него "орлите" все пак имаха възможност да изравнят, но Румен Павлов не се възползва от изпуснатата от Шимакович топка.

Към края на полувремето пред Димитров се откри нов добър шанс. Нападателят на домакините стреля с глава, но вратарят на беларусите отново се намеси. В последната минута на първата част се наложи и Умут Хабил да спасява вратата си след силен удар по диагонала.

Лудогорец започна по-активно след почивката и в 50-ата минута получи възможност да изпълни дузпа заради игра с ръка на играч в бяло. Георги Караиванов застана зад топката, но изстрелът му премина над вратата.

В 66-ата Динамо също получи 11-метров наказателен удар, отново заради игра с ръка. Максим Будко се нагърби с изпълнението и удвои преднината на своя тим.

Четвърт час преди края на редовното време удар на Димитър Иванов премина на сантиметри от гредата. В 86-ата минута гостите останаха с 10 души на терена, след като Илия Казаков получи червен картон след спречкване с Петър Кирев. Това обаче не помогна на Лудогорец, който не успя да вкара двубоя в продължения и се сбогува с Шампионската лига.

ЛУДОГОРЕЦ 0:2 Динамо Минск

0:1 Мелниченко 11
0:2 Будко 66-д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация